myshelg

halloween blir inte lika bra som förra året!

Jag har bestämt mig för en myshelg med film och godis. Fredagen bestod av plugg i skolan från tio till tre, riktigt duktigt! 30 minuter löpning och lite styrketräning innan bodystep. Det värkte i benen och lungorna, tre veckor uppehåll har sina effekter. En kall och jobbig cykeltur hem till Frösön, åkte och hyrde två filmer och godis. "The proposal" och "Änglar och demoner".

Änglar och demoner var inte riktigt en film som jag var sugen på. Den var helt okej men lite tråkig i början vilket gjorde att den inte var så bra. Den får 2,5 stjärnor av 5.
The proposal däremot var perfekt! Svårt att förklara men jag var på det humöret, en härlig feel-good film. Den får 4,5 av 5 stjärnor, jag rekommenderar den verkligen!

Idag har jag inte gjort någonting förutom att lämna igen filmerna och hyrt två till. Haha! "En natt på museet 2" och "Låt den rätte komma in". Jag får väl kommentera filmerna imorgon :)

Förra året på halloween var vi ute i gryningen. Jäklar va roligt vi hade det, minnen som aldrig försvinner!

Nu ska jag förbereda maten.
Ha det gött!


minnen

en tår rinner ner från min kind. jag vet inte vart du är eller hur du mår. kommer jag någonsin få träffa dig igen? jag lyssnar på en ny låt från paramore, den är riktigt bra! efter en tår kommer det alltid en till. när kommer jag få höra din röst, ditt skratt eller känna ditt krulliga hår. Haha, mellan tårarna kommer det ett skratt.
minnen som aldrig kommer försvinna. 
allt kom så plötsligt, jag trodde vi pratade om allt men det här undanhöll du för mig. kanske var det tur, men jag hade aldrig stoppat dig. jag vill att du ska må bra. det är inte bara jag som saknar dig, det vet du. men jag pratar endast om mig själv, jag saknar dig men mår du bra ska du vara där du är.  jag behöver bara ett vykort där det står "jag mår bra och vi kommer träffas i framtiden". jag har flyttat, jag hade inte sett sig även om du vore hemma. men det känns tomt. tomt utan han som hade talang för simning, men visste inte riktigt vad han skulle göra av den. tomt utan han som göra mig glad även om jag var arg. tomt utan han som man kunde säga allting till. det finns många anledningar till att jag saknar dig, men varför säga alla när du inte kanske läser det här. jag hoppas att vi betyder något för dig, att du håller koll på oss från någonstans i världen. tänker du på oss överhuvudtaget? en fråga som bara du kan besvara som jag hoppas du kommer besvara. jag kommer åka till USA för att leta efter dig, kanske är hopplöst men om jag ser dig på gatorna hoppas jag att jag kan få en skymt av dig. hopplöst men det är värt det!

jag saknar dig, jag älskar dig och jag glömmer dig aldrig, kompis <3


mormor

kolsyran är perfekt, smaken är perfekt, första julmusten 2009.

Jag har varit och hälsat på hos mormor i några dagar. Det har varit riktigt mysigt och trevligt! Träffade också mina små kusiner, dom är så gulliga! Nanny, Carl och Teckla.

Imorgon har jag seminarium, jag ska plugga så mycket som möjligt imorgon. Det är en vecka kvar till tenta del 2 i Humanbiologin. Sen har jag dugga i psykologi 4 dagar efteråt, undrar vad jag ska plugga på! Haha, det blir nog biologi! Men det bli pluggning i en och en halv vecka, det är bara att matta!
ÅH GUD HJÄLP MEH!


Hur blev min hårfärg tycker du?


Snö och solsken




Teckla och Carl, fick ingen bild på Nanny!

Nu blir det Nitro Circus!
Ha det gött!


högskoleprovet

Stress, paus, stress, avklarat!

Då var högskoleprovet ur vägen. Jag kan säga redan nu att det är inget prov för mig. Kort tid ger hög stress, låg kontroll men höga krav ger hög stress och ångest. Haha, nu fick jag in psykologi i livet. Inte helt klokt! Men nu har jag gjort det och är ganska nöjd.

Sen blev det middag och hår-toning hos Louise, jag får tacka Linnea för mitt fina hår! Fest hos Maria, sista helgen för henne i Östersund. Du får komma och hälsa på! Spel och roliga frågor gav många skratt. Sen blev det pimpad tami Maritée men jag ska upp imorgon eller idag klockan 6 så jag behöver all sömn jag kan få så jag tog min cykel och cyklade hem.

På tal om tid, glöm inte att ställa tillbaka en timme. Vilken tur att någon påminde mig annars hade det blivit en timme försenad till bussen som går till Mormor. Jag tänkte åka upp till Storuman och hälsa på en stund!

Nu ska jag på en dejt!
Ha det gött!


pluggdag och myskväll

Jävla förkylning, några bra tips för att bli frisk? Jag prövar nog allt för tillfället!

En härlig sovmorgon behövde jag inför en pluggdag. Jag har hunnit med ganska mycket, jag har varit riktigt duktig faktiskt. Det blev en belöning med Ben and Jerry och Smallville. Livet är underbart! Sista avsnittet på Smallville, längtar bara tills 9 säsongen börjar.

Jag vill, jag ska och jag kan! Imorgon är det högskoleprovet, vi får se hur det går. Jag hoppas i alla fall att jag inte får 0.0. Kvällen består nog av fest, ifall inte min förkylning hindrar mig.

Jag har tänkt att åka till mormor på söndag och så ska jag tillbaka till onsdag. Men vi får se vad som händer.

Nu ska jag gå och dejta kudden!
Ha det gött!


solsken och kallt

Tappar man håret av att använda mössa för mycket? Jag hoppas det är en myt!

Jag tror faktiskt jag ska testa mig ifall jag har svininfluensan. Jag blir tusan aldrig frisk från den här förkyldningen och jag blir inte bättre heller. Jag får väl vänta och se om jag får några mer symtom först. Läkaren ringde idag, jag fick tid den 4 november klockan 15.05 för handleden. Hoppas de hittar något fel, jag kan inte göra armhävningar annars och det skulle ju vara synd!



Dagen har bestått av psykologi. Det gick faktiskt helt okej idag, förutom att jag stack in en stiftpenna i benet! Jag får inte ut allt bly, men jag tror inte jag dör av det. Imorgon har vi redovisning av vårt pm som jag är ganska nöjd med. Antingen har jag gjort rätt eller helt fel, men som sagt ämnet är lite flummigt!

Jag har nog hittat min vinterjacka nu, två skaljackor så de är inte de tjockaste. Vilken tycker du?


Nu blir det lite pluggning innan jag ska dra till badhuset och vara tränare för masters.
Ha det gött!


Höst








By Saga Hjalmarsson

förkyld

Dagen efter tentafest, haha!
Jag vaknade med en axel som värkte, ett finger som var svullet och en tå som är BLÅ. Härligt! Gårdagen var lyckad, förutom att blå märken och förkyldning som blivit värre. Jag har nog svininfluensan, haha, det skulle vara något det.

Jag ser precis på körslaget för en ögonblick och vem ser jag: UGGLAS. SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA SLUTA SJUNG! Jag kommer ihåg när den här låten var på melodifestivalen i finalen, jag slog vad vid röstningen att "jag kommer sjunga den här låten i cafeterian om hon vinner". Lovisa och Sofia var mina vittnen! Jag fixar inte att lyssna, jag har på ljudlöst!

Tentafest, en riktigt hit! Jag var klar med tenta som började klockan 8 efter 25 minuter. Sen fick jag sitta i 20 minuter för man inte fick gå tidigare. Det var väl ingen jätte svår tenta om man pluggat, jag kunde så mycket mer som jag ville visa. Men jag får väl visa det på nästa tenta. Det blev sen en  shopping runda med Linnea och Louise. Jag hittade till och med en jacka, men såklart fanns den inte min storlek i svart. Är det konstigt? NEJ! Efter det blev det en städning av rummet för Jennie skulle komma senare för att baka kladdkaka. Den blev riktigt god och kladdig, och med Ben & Jerry's blev det perfekt! Efter att Jennie åkt hem blev det en cykeltur in till PLAZA där det var Före-tentafest med tjejerna. Det tog lite tid för maten men vi hade en väldigt rolig måltid. Vi fick ett antal sms från killarna som jag tror vi behåller i vårt minne. Därefter gick vi till "Finnen" där tentafesten var igång. Haha, IVP är i en klass för sig. Mycket skratt, musik och dricka! Det blev sen PLAZA igen, inte så många snygga killar men man kan ju inte kolla efter killar hela tiden. ELLER?!



Dagen efter har varit lite jobbig, inte bakis men så förkyld. Halsen håller på att gå sönder, men det blir massa te. Jag skulle fixa pmet idag men det får väl bli imorgon. Jag har inte mycket kvar så det är ganska lugnt. Jag fick låna en film idag, The Notebook. Vilken underbar film, jag är nästan mållös. Om det kunde hända mig, hitta den enda kärleken. Det känns hopplöst, men jag ska hitta han! Ni måste se den, UNDERBAR!

Nu ska jag gå och kolla på en film till!
Ha det gött!


Hösten

God morgon!
Herregud, jag gick upp klockan 7 fast jag inte behövde! Det är inte vanligt, men vill man orka upp till tentan imorgon så får man lägga ner sig lite. Det blev en härlig promenad på morgonen för att verkligen vakna.
Snart blir det att cykla till skolan för att plugga in det sista, sen är jag tränare för Masters och därefter ska jag hem och laga mat och snabbt i säng. Vilken härlig dag! 

Vinterjack-dilemma! Hur ska jag hitta en bra jacka? Det finns ungefär 10 olika dunjackor och jag ser ut som en uppstoppad boll i dessa jackor. Ursäkta mig, men finns det inga sköna jackor längre? Jag kollade både på stadium och intersport igår, jag hittade två sköna jackor som var helt okej. Åh Gud hjälp meh, från 3000kr och uppåt. Jag vet att jag är petig när det gäller jackor men jag vill inte ha en dunjacka. Jag vill ha en varm och skön jacka som man kan ha jämt under vintern. Och helst inte dun för jag ser ut som en boll med två armar på sidan. Jag får väl leta vidare, jag vill ha en sån jacka jag har fast lite tjockare som klarar 20 minut som det blir här uppe. Någon som vill hjälpa mig?

Handleds-dilemma! Jag ringde vårdcentralen igår för att boka en tid hos en läkare för att handleden krånglar igen. Det tog priset, här uppe måste man boka en tid då läkaren kan ringa till mig för att vi sedan ska bestämma en tid då jag kan få en undersökning. Så på tisdag klockan 8.35 kommer läkaren ringa så skulle vi bestämma när jag får komma på undersökning. Då får vi väl se om det blir innan jul. HAHA, GALET!







Ha det gött!

Åh Gud hjälp me

I love the sunshine <3



Här uppe i Östersund händer det inte så mycket nytt. På fredag har jag min första tenta ever, det känns bra. Jag tror det kan gå vägen. Försöker att ställa om tiden så jag ska försöka att gå och lägga mig innan elva för att inte vara så sjukt trött på fredag.



Jag har också ringt vårdcentralen på Frösön, min handled gör så jävla ont. "Åh Gud hjälp me!" Läkaren ska ringa på tisdag nästa vecka, helt sjukt. Man ringer för att boka tid men egentligen ringer man för att boka tid så läkaren kan ringa för att sedan bestämma när man kan få komma. Det tycker jag är lite galet! Men bara jag får undersöka handleden som jag haft lite problem med då och då.

Nu blir det liten plugg på muskler och skelett framför VM-matchen mellan Sverige-Albanien, WOHO, NOT!
Ha det gött! 


sjuk

God morgon!
Jag hade en riktigt trevlig kväll igår med Jennie och Linnéa.

Vi lagade potatis och lax, mums. Haha, vi blev lite nervösa när ugnen började brinna. Men det var i allafall inte så farligt. Riktigt trevlig middag som avslutades med efterrätt: vit choklad, créme frachie och vaniljsocker. Det var Linnéas pojkvän som gjort den, jätte snällt!
Sen drog vi till O´learis pubis för att kolla på fotbollen. Det gick åt helvetet, men jag måste säga att vi borde vunnit för vi var det bättre aget. Men vi får ju inte in bollen! Det hände inte mycket mer den vällen, jag kände att jag inte riktigt mådde bra så det kanske var det.

Tack för trevlig kväll, ni är guld värda tjejer!

Som sagt jag är sjuk, jag kollade pulsen när jag vaknade för att se om det var någon skillnad. Jag brukar ha 50-53 i vilopuls men idag hade jag 65-70. Hela kroppen gör ont, förkyldningen har nog gjort träningsvärken värre. Apoteket är inte öppet så det blir att klara sig utan nässpray. Så nu har jag handlat massa frukt, soppa och te. För jag måste bli frisk, har tenta på fredag. Jag kommer inte orka plugga om jag mår såhär, och på tisdag är det hel dag i biblioteket med Jennie och Linnéa. Matlåda, bullar och vatten flaskor ska göras i ordning så vi inte ska missa en stund!

Men nu ska jag lägga mig framför teven och dricka te.
Ha det gött!


Kristinehamn-helg

Jag glömde berätta att jag fått min julklapp av mamma & pappa, en kamera :)

 
Solen skiner och mitt hus står fortfarande kvar!

Cassandra blev lite överraskad.


Josefin & Elin, mina galningar :)

            
Vi ägde bowlingen, speciellt Josefin när hon tappade klotet bakom sig!!!


Åh, min underbara katt! Saknar dig väldigt mycket.


KrSS <3


Kristinehamns badhus är väldigt bra, riv det inte!


det snöar

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt HURRA!
Inte riktigt min grej men jag får väl vänja mig.


Nu har jag kommit hem från några dagar i Kristinehamn. Det har varit riktigt skönt att komma "hem hem", jag hann med ganska mycket. Torsdag bestod utav att jag och pappa åkte ner till värmland, men jag hann också med att åka till badhuset för ett pass. Tyvärr blev det inte mycket simning utan jag hjälpte Hanna med träningen. Många blev chockade när dom såg mig. Haha, alltid lika kul!



Fredagen var solig, men såklart det är det när jag kommer hem. Mamma och jag åkte till Karlstad för att leta efter vinterjacka och vinterskor. Som vanligt hitta jag inget, så det blir att kolla i Östersund. När vi kom tillbaka i Kristinehamn blev vi sittande i bilen för att ett flak tappade ut två grävskopor på vägen. Helt knasigt! Jag överraskade sedan Cassandra på hennes praktik plats, riktigt kul att se henne! Sen blev det en tur med Elin och Josefin, vi spelade happy aquarium, fikade på Ejes och bowlade. En riktigt kul stund med två skratt glada tjejer. Därefter blev det middag med mamma, pappa och Cattis. En mysig kväll med god mat, oxfilé provancale.



Lördagen: regn, regn och regn. Jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde under dagen. Ja just ja, jag pluggade psykologi med mamma. Hon hjälpte mig med personligheter, börjar faktiskt komma in i det. Jag åkte också och hälsade på oss Patrik och satt och pratade en stund med Jessic och Olivia. Senare på kvällen hyrde vi två filmer "Knowing" och "The Mist". Knowing var riktigt bra, lite halv konstigt slut men bra. The Mist var också helt okej, men slutet var värdelöst. Så ska inte en film sluta, det ska vara ett lyckligt slut i såna filmer. Jaja, det var gött att se på film och äta popcorn.



Söndagen blev stressig men otroligt rolig. Det blev att gå upp klockan 9 för att packa mina grejer och sen blev det att dra till badhuset på hemmatävling. Jag simmade 50m frisim och 50m fjärilsim och två sträckor i Picasso stafetten. 31.57 på frisimet och 36.56 på fjärilet, bättre än väntat. Jag har simmat tre gånger på fem veckor, inte alls lik mig! Men det bästa med det hela var att jag fick träffa alla underbara simmare. Jag saknar dom alla väldigt mycket. Därefter blev det att åka till stationen och åka vidare till Stockholm till min syster. Jag fick äntligen träffa Otto, den lille skrutten. Han var väldigt gullig men han blir nog bara gulligare. Vi satt uppe och pratade till klockan 1, vi hade mycket att prata om :)



Idag blev det tidigt, 8.15 hade vi föreläsning om Trauma. Lunchen kom och den gick, jag satte mig i biblioteket och gick därifrån halv 4. Kände mig väldigt duktig faktiskt. Jag hann med ett gympass, lagat god mat och städat. Om du vill veta vad jag åt får du fråga. Jag har aldrig velat äta det tidigare men jag håller på att ändra mina matvanor. Mamma blir i alla fall glad!

Bilder kommer från Kristinehamn helgen :)
Ha det gött!


Kristinehamn

God kväll!
Karlstad, Överraskning, Bowling och Middag.

Jag har haft en härlig dag. Sovigt i min underbara säng, det är en sak jag verkligen saknat. Sen bestämde sig mamma att vi skulle åka till Karlstad för att kolla efter vinterjacka och skor. Hon tror jag kommer frysa ihjäl där uppe i norr. Jag hittade däremot ingenting, det finns bara höstjackor ännu. Men sen påvägen hem fastnade vi bakom en lastbil som tappade två skopor på vägen, mamma fick hjälpa till att få tillbaka den på flaket. Helt galet!
Sen åkte jag upp till Cassandra på hennes praktikplats. Hon blev nog glatt överraskad när hon såg mig. Haha, grymt kul att se henne igen. Därefter drog jag till Josefin & Elin, dom fick mig att gå med i "happy aquarium" på facebook. Haha, det är värre än farmville :) Sen åkte vi till stan och fikade på Ejes och det blev sen bowling! Haha, många härliga skratt. Josefin var så klart den av oss som tappade klotet bakom sig, jag kunde inte sluta skratta! Fick skjuts hem, där det skulle bli middag med mamma, pappa & Cattis. Oxfile provancale, underbart! Nu har vi suttit i flera timmar och pratat, nu håller jag på att somna.

Ska nog gå och lägga mig snart för att vara pigg till imorgon. Vet inte vad som kommer hända imorgon, vi får väl se!
Ha det gött!

hemma

God kväll!
Ni som läser min blogg från Kr-hamn har nu fått reda på att jag är tillbaka, men bara för en kort stund! Bara mina föräldrar och mina syskon vet att jag skulle komma. Och några kompisar också, men de flesta vet ingenting. Jag kom på träningen idag, riktigt roligt när alla tappade hakan :) Innan skulle jag överraska Cassandra på hennes praktik men tyvärr var hon inte där. Men jag tänkte överraska henne imorgon, hoppas bara hon kan prata en liten stund!



Gårdagen

Men som sagt pappa kom upp till Östersund igår så vi var och köpte upp halva maxi. Nu fick även pappa se mitt nya hem. Så idag blev det en biltur på 6 timmar, inte det roligaste men det gick bra.
Vi såg två älgar på vägen!



Morgondagen
Imorgon ska jag överraska Cassandra, simma lite, plugga psykologi och äta oxfile provancale med mamma, pappa och Cattis. Det blir nog också att träffa Grahnen, KB och Stålet!

Nu ska jag gå och sova i min underbara säng!
Ha det gött!

RSS 2.0