snart fysik prov

God Morgon!
Om 35min sitter jag antingen i Aulan eller ett annat klassrum för att skriva mitt sista prov på hela gymnasie tiden, FYSIK B. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men jag får hoppas på ett hyfsat resultat! Det ända jag har kvar sedan är en inlämning i engelska c, som jag typ är klar med.
17 DAGAR KVAR TILL STUDENTEN <3
Ha det gött

Otroligt

GOD MORGON!



Vilken slapp dag, jag sov ända till 11. Resten av dagen blev otroligt slapp. Tänkte verkligen att jag skulle plugga fysik, men jag kommer inte ihåg någonting vilket gör mig alldeles frustrerad. Som sagt, jag har suttit framför teven och datorn alltså bara latat mig.
Men det får man väl göra ibland.

Fast egentligen har jag inte varit jätte lat, såklart hade jag träning. Haha, trodde ni jag skulle skita i det? Haha, sista träningen innan Deje Cup som är imorgon. Vi är hela 14 simmare till Deje men tyvärr många som inte ska med. Hoppas det kommer gå bra för våra  duktiga simmare.

Jag är så lycklig, det börjar gå bra på de korta sträckorna. Detta är väldigt ovanligt för Saga.



50m frisim:       30,7
50m bröstsim: 47,5
50m fjärilsim:   35,6

25m frisim:     14,2;       14,4;        14,1
25m fjärilsim: 16,1;       15,9;        15,7



Alltså de här tiderna är inte bra jämfört med andra, men mycket bättre jämfört med mig.Mitt personliga rekord på 50m frisim är 30,95 som ni kanske fattar slog jag mitt pers på träning! OTROLIGT säger jag bara.

Fast detta är också lite jobbigt, om drygt 1,5 månad är det Vansbrosimmet som gäller och min distans simning är fortfarande inte bra. Vilket gör mig orolig men det gäller att träna hårt nu, fast också att njuta av stunden.
OM 22 DAGAR TAR NV3A STUDENTEN <3

Nu ska jag gå och lägga mig, fast det blir nog lite pluggning på fysik om jag inte blir för arg!


låååång helg

God morgon, haha!

Jag vet inte vad det har varit för dag idag egentligen.
I natt har jag sovit jätte konstigt, typ varit halv vaken hela tiden. Jag har slagit ner en tavla och gått ner till köket i sömnen, pappa berätta det. Jag gick upp tidigare för att åka till tandläkaren och boka en ny tid. Sen blev det såklart skolan, sista fysik lektionen innan provet, lunch, fysik breddning som jag plugga biologi på och 2,5 timme biologi prov. Det var det näst sista provet på min gymnasie tid :) Så härligt, vet inte hur det gick däremot men men sånt är livet!

                       

Efter middagen så låna jag bilen och körde ut till skärgården och tog en glass på Pärlan. Den första glassen därut, mycket god som vanligt. Solen sken och man känner verkligen att sommaren är på väg till Kristinehamn. Sen blev det såklart träning, träningsvärk som jag fått av Thomas fjärilspass/upk igår kändes men jag gjorde mina bästa tider på länge. ÄNTLIGEN, vi tränade frånskjut och undervatten simning. Det jag vill förra fram mest är de sträckor som vi tog tid på.


25m frisim: 14,2                       25m frisim: 14,2
Detta är bättre än vanligt för Saga när hon simmar korta sträckor.

50m frisim: 32,4                         50m frisim: 30,99
Jag är så jäkla nöjd. Mitt pers på 50m frisim är 30,95 och jag fick en väldigt dålig vändning.
Kanske är jag i form för Deje Cup på Torsdag, men mycket kan fortfarande hända tyvärr.



Nu har jag i alla fall låååååång helg, ledig Onsdag, Torsdag Kristi himmelfärd och ledig Fredag! Jag har tänkt mig att plugga fysik till på Måndag då vi har vårt sista prov, UNDERBART! Det blir att fira på Måndag. Det blir något med klassen någon dag, hoppas jag i alla fall.

Hade en otroligt trevlig kväll på klassfesten hemma hos mig. Visst, min far kunde ha betett sig bättre men jag hade jätte roligt med alla. Hoppas ni inte tyckte han var helt sjuk i huvudet!
Jag hade i alla fall kul, hoppas ni hade det också NV3A.

Godnatt och sovgott!

projektarbetet är ur världen

Det är så underbart, jag & Lovisa är nu klara helt och hållet med projektarbetet!
Vi höll vår presentation idag, vilket gick helt okej. Jag kunde inte mitt så bra, men Lovisa var jätte duktig. Jag har varit lite halv nervös hela dagen, inför detta. Men nu när det är över känner jag bara en stor lättnad, nu har jag bara två prov och en inlämning sen tar vi snart STUDENTEN.
DET ÄR NU 30 DAGAR KVAR!



Jag har inte orkat skriva något på sistone, har haft fullt upp. Men jag har goda nyheter:
JAG HAR HITTA SKOR TILL BALEN OCH STUDENTKLÄNNING!!!


Jag och mamma var i Örebro och shoppade i Söndags och då hittade jag detta. Skorna är perfekta och är otroligt sköna.



Simningen går hyfsat, det blir bättre och bättre. Hade Thomas igår, det blev alltså mycke fjärilsim & upk. Alltså har man väldig träninsvärk i ben och armar. JAG KLAGAR INTE! Cassandra simmar nog inge mer nu, vilket jag tycker är skit. Kommer aldrig typ träffa henne. Men som tur är så ska hon fixa min balfrisyr så vi vår träffas mycket ändå! Förresten så ska jag klippa mig på fredag, så jäkla härligt!

Men nu ska jag gå och kolla på Grey's anatomy.
Ha det gött!

P.S Temperaturen i Västerdalälven är nu uppe i 8,3ºC, det börjar likna något :)

hjälp

God kväll, dagen har varit blåstigt värre.
Här sitter jag och inte gör något vettigt, överhuvudtaget! Börja fixa min och Lovisas presentation till på Onsdag. Men jag är så seg efter dagen. Jag har stått på stan mellan klockan 10-13 med Anna, och sålde kalasens goda bakverk. Vi fick ihop 600kr vilket är bättre än ingenting! Sen kolla jag på klänningar till studenten, men hitta ingen snygg.



En snabb sväng hemma, sen blev det att åka ner till badhuset och jobba mellan 16-20. Ett barnkalas och en annan bokning. Men det blev ingen lyckad dag, på andra bokningen var det en liten tjej som skulle åka från rutchbanan. Det såg helt ofarligt ut men hon kunde inte simma och hon hade glömt armpuffarna på kanten. När hon plumsat i, såg jag bara två armar som försökte simma. Jag hoppade i och drog upp henne till ytan. Den lilla flickan var så rädd att hon skakade och kunde inte säga något. Lyckligtvis hade hon inte svalt för mycket vatten så hon klara sig bra.
Ca 20 minuter senare var det en annan flickas tur, på samma viss. Det här är så hemskt, flera stycken stod och titta på. De kunde själva inte simma och kunde då inte hjälpa mig. Tänk om jag tittat åt ett annat håll så hade jag inte sett att dom försvunnit ned under ytan. Jag vill inte låta rasistisk på något sätt men det var bara utlänningar där och knappt NÅGON kunde simma. Det är otroligt, barnens föräldrar stod antingen på kanten eller höll i sig i kanten. INGEN KUNDE GÖRA NÅGOT! Att kunna simma är en jätte viktig egenskap, du kan till och med rädda någon annans liv.

Jag blir så arg, varför finns det så många som inte kan simma?
Jag som varit simlärare i snart 6år har sätt många olika varianter av föräldrar, men den farligaste är nog: Den rädda föräldern - Den som för vidare sin rädsla för vatten till sina barn. Bara för att man själv inte kan simma eller är rädd för vatten får sina barn att få den rädslan. Hur kan man föra vidare det? Är det inte bättre att barnet ska lära sig simma så den inte får det lika svårt som föräldern.

Jag är bara så glad att jag klarade av det, man kan ju aldrig veta hur man ska reagera vid en nödsituation. Jag önskar bara att vi tar vara på möjligheten att lära oss simma för som sagt det kan reda ditt liv eller någon annans!



Imorgon eller rättare sagt idag, ska jag och mamma till Örebro för att shoppa :) Haha, jag shoppar varje dag känns det som. ME LIKE IT! Men nu ska jag gå och sova! GOD NATT!

HÄRLIGT

Jag vet inte, men idag började jag inse att vi tar snart studenten.

Jag, Elin & Lovisa hade vårt sista Historia prov idag, det gick bättre än väntat. Hade inte pluggat mycket, men vi fixa det!
Jag fick tillbaka två prov, VG+: 0,5 poäng ifrån MVG. Lite surt men kan kanske få MVG i betyg. Sen fick jag ett MVG också, underbart. Trodde att jag hade slarvat som vanligt och skulle få VG, men jag & Elin FIXADE det!
HÄRLIGT säger jag bara. Igår fick jag tillbaka ett arbete också med resultatet MVG, väldigt nöjd, mycket MVG i veckan faktiskt. Förutom i tisdags då det blev ett VG.





Det här fick man fira med Ben & Jerry's "Cookie Dough", vilket är härligt. Fast det fick bli efter träningen. Vår tränare och några från Simsällskapet åkte till Älvdalen idag, så vi hade ingen träning. Det blev en halv timme på gymmet och sen bestämde sig Hanna & jag att springa tillsammans. Vi tror sträckan blev ca 5-6km, och med en otrolig motvind. Jag tror faktiskt vi stod stilla en stund! Skönt var det i alla fall, roligt att prata med Hanna lite. Det var så länge sedan! Kommer ha en skön träningvärk imorgon, HÄRLIGT!



NV3A har nog också börjat fatta att vi snart slutar, fixade hem massa poäng i poängjakten idag. Pyramid, High five, Kramar, Sång i matsalen och nästan "Följa John". Haha, vi har en rolig tid framför oss. Kristi Himmelfärds - Helgen ser lovande ut!!! HÄRLIGT!



Glömde jag förresten att jag klippt till luggen, skulle bara gå och boka tid för min putsning hos Malin men jag hade sån tur att hon kunde fixa det på en gång. Så HÄRLIGT, ni anar inte. Nästa vecka ska jag med Cassandra till "Maggies" eller vad det heter. Ska boka tid för klippning och färgning där. Cassandra praktiserar där och de ska hjälpa Cassandra med balfrisyren för mig :) Vi får göra det tidigt nästa vecka, håller på att raka av mig håret. Håret ser ut som en risbuske!

Nu ska jag gå och kolla på tv. INGENTING ATT PLUGGA, HÄRLIGT!!

NV3A äger!

http://nvtrea.blogg.se

NV3A har nu skaffat en blogg, här kommer bilder och massa roligt läggas in fram till studenten!

Underbar helg

Vilken underbar långhelg.


Torsdag - Grillkväll med vänner.
Fredag - Solning.
Lördag - Shopping med Cassandra och Mickan.
Söndag - Cykling och styrketräning med Cassandra.


Lördagen bestod utav shopping i Karlstad, köpte tre linnen och ett par leggings. Jätte roligt, förutom skavsår av skor och het kebab :) Fast egentligen köpte jag inget som jag skulle ha. Behöver en vit klänning och två par skor men ingenting hitta jag. Både Mickan och Cassandra hittade en varsin klänning och ett par skor var. Orättvisst! Jag körde hem Mickan, Cassandra följde med hem för vi skulle hitta på något. Vi handlade mat och saker till kvällen. Sen fick jag skjutsa Daniel & Cattis till en fest för min bror är handikappad, han klev på en bandyboll :) Sen hjälpte vi mamma & pappa med maten, och åt en otroligt god middag som bestod av kött och pommes. Efter maten blev det att kolla på "balfrisyrer" och resor. Vi hann med lite studsmatta innan Robinson. Vet inte vad jag ska säga om Robinson på tv4, jag gillar verkligen inte reklampauserna. Christian är så jäkla fjollig, vilken jäkla pajas: "Jag ville inte vinna, jag anmälde mig för att få vara nyckter och gå ner i vikt". Säger bara en sak, fan heller. I alla fall satt vi å prata lite innan vi gjorde iordning oss för statt. Cassandras första gång, som jag själv tycker blev lyckad. Förutom en viss grej men det löste sig. JAG HADE EN RIKTIGT KUL KVÄLL <3 Men när vi kom hem blev vi helt förskräckta, någon hade slagit sönder fönstert vid ytterdörren. Jag trodde typ att det varit något slagsmål eller något. Men det var bara min mamma som blir skrämd av en katt, haha. Hon hade snubblat på trappan och slagit huvudet i glasrutan när hon inte ville trampa på katten. Mamma åkte till sjukhuset imorse. Det var inget allvarligt, som tur var. Det kunde ha gått riktigt illa, för hade hon legat där när vi kom hem vid halv 2 hade det inte varit kul.

Så söndagen starta inte bra men jag och Cassandra åkte ner till badhuset för styrketräning. Haha, cyklingen ner var otroligt kul. Skratta hela vägen, när jag skjutsa henne. Styrketräningen gick bra, lite trött bara har inte tränat sen Onsdags. Jag körde hem henne till hennes mamma och åkte sen hem och åt. Sen såklart åkte jag ner till badhuset igen för att jag skulle ha vuxensimmet.

Nu är jag hemma och måste egentligen plugga men vem orkar det? Alla andra försöker i alla fall, men jag har inte ens tagit upp böckerna. Som sagt, "DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS!"

Nu ska jag gå och "plugga", HAHA!

Fredag 1 maj


GRATTIS OSKAR SOM FYLLER 19 ÅR IDAG!


Jag hade en riktigt trevlig kväll igår med Lovisa, Elin, Josefin, Louise, Sara, KB, Jakob och senare Oskar. Grillning ute i skärgården blev lyckad, förutom "killen" som ramla ner från grillen :) När det blev för kallt packade vi ihop och körde runt i stan lite. Bara massa fjortisar som inte har något bättre för sig än att supa sig riktigt fulla. Det är så sorgligt. Vi drog sen hem till Josefin, för lite kortspel och prat. Oskar kom då, och han kom på en bra idé att vi skulle dra ner till järnvägsparken för att gunga. Haha, blev många skratt där. Vi träffade Kristin, Amanda och Petter. Sen körde Josefin hem oss väldigt snällt :)



Idag har det blivit solning men jag blir inte solbränd. Måste fixa brännan till studenten, bara 42 dagar kvar!



Imorgon ska jag, Cassandra & Mickan till Karlstad för att shoppa. Ska försöka hitta skor och klänning till studenten. Cassandra & jag ska nog hitta på något kul på Lördag kvällen. Haha, vi får se. På söndag blir det solning, styrketräning och simskola för oss två. Hoppas det blir bra väder, då blir det lätt solning på badhus taket.



På måndag börjar poängjakten för student klasserna, ska bli så jäkla kul.

Solen har nu tittat fram bland träden på baksida, så vi ses ;)

RSS 2.0