Underarmen

Snart är det helg, snart är det helg, snart är det helg!
Godis, plugga, träna och VM!


Överarmens flexorer
M. bicepts brachii - m. bicepts brachii caput longus, m. bicepts brachii caput brevis.  M. coracobrachialis och m. brachialis.

Överarmens extensorer
M. tricepts brachii - m. tricepts brachii caput longum, m. tricepts brachii caput laterale, m. tricepts brachii caput mediale. Och m. anconeus

Underarmens flexorer
Ytliga
M. pronator teres, m. flexor carpi radialis, m. flexor carpi ulnaris, m. palmaris longus
Mellanlager
M. flexor digitorum superficialis
Djupa
M. flexor pollicis longus, m. flexor digitorum profundus

Underarmens extensorer
Ytliga och långa
M. brachioradialis, m. extensor carpi radialis longus, m. extensor carpi radialis brevis, m. extensor digitorum communis, m. extensor digiti minimi, m. extensor carpi ulnaris.
Korta
M. extensor pollicis longus, m. extensor pollicis brevis, m. extensor indicis proprius, m. abductor pollicis longus.

Handens muskler
Thenar muskelatur - M. flexor pollicis brevis, m. abductor pollicis brevis, m. opponens pollicis. Hypothenar muskelatur - M. flexor digiti minimi, m. abductor digiti minimi, m. opponens digiti minimi. Lumbricaler och interosseer.



Efter tentaperioden ska jag och Hanne vara på STUK varje kväll för att hitta oss en varsin man. En som lagar maten när man kommer hem och en som man delar en 90säng med. Hur ska detta gå Hanne?! Haha, det fixar vi lätt :) MEN EFTER TENTAPERIODEN SOM NÄRMAR SIG MED STORMSTEG!

Ha det gött och glöm inte... (ANDAS)
Här kan man va!

Melodifestivalen

Hur kunde jag lämna dig?!
Min underbara säng, jag saknar dig!

Ett melodifestival fält innehåller:
- En flickfavorit
- En från idol
- Pappas dansbandsfavorit
- En artist som ställer upp varje år men vinner aldrig
- En låt man inte förstår hur den får ställa upp överhuvudtaget
- En låt man kan texten till efter att ha hört den en gång

Jag kollade på melodifestivalen igår. Komiskt att den enda lördagen då jag verkligen inte har nåt annat att göra och inget annat bra på tvn, då ska Erik Saade vara med. Jag är verkligen inget fan av honom. Vad tusan var det för låt då?! Passar jätte bra i radion, allting fundera på radion men i melodifestivalen?! Vilken av låtarna passade i melodifestivalen? Kan i allafall nämna två låtar till men de gick inte vidare så.
Som sagt inget bra på tv igår. Slog över till gaygalan där jag fastnade en stund. En man utan tröja i ett badkar, man kan ju inte byta kanal då! Men sen kom Tommy Körberg och sabbade allt.

Nu ska jag försöka plugga, men disiplinen är låg. Sen blir det att bänka sig framför tvn inför herrarnas slalom, alla fyra svenskarna ligger bland de 8 bästa! Men tyvärr har jag en magkänsla att två kommer åka ur. Hoppas verkligen jag har fel!
Ha det gött!


Östersund

Vad har en gott o blandat påse och en non stop påse gemensamt?
De e AWESOME!

Nu ska jag försöka sammanfatta mina härliga dagar i Östersund.
Tågresa, överraskning, skratt, marängswiss, skratt, fest, skratt, promenader och ännu mer skratt!

Fredag
Att man får vänta i BODEN i 1,5timme är ingen bra början på en 10timmars tågresa. Men tillslut kom jag fram till Östersund. Lämnade väskorna hos Nea där jag skulle bo dessa dagar. Sen en promenad till universitetet för att överraska mina vänner. Så fort jag kom in i ljushallen fick jag ett skrik och massa kramar. Därefter en promenad till kansliet överraskade lite simmare. Towa såg faktiskt lite chockad ut när hon såg mig! Petra däremot fattade inte vinkeln varför jag tyckte hon skulle jobba idag så fick inte överraska henne helt. Sen skulle jag få träffa världens bästa Marcus :-) Ja, våra diskussioner är bara bäst! Sen dags för simträning, såg några som tyckte det var roligt att se mig. Sen gömma sig en stund så att SUMSIM kunde börja simma. Jag och Marcus hade funderat på att jag skulle sitta vid ett bord med en tidning med hål för ögonen eller såna där glasögon med näsa, men blev inte riktigt så. Therese reaktion var oslagbar, eller vad säger du Marcus? HAHA xD Kul att se att de fortfarande kan simma. Sen en lååång kall men grym promenad hem med Marcus! Säger bara Non Stop!! Kom hem till ett kök "fullt med män" och Peters marängswiss. MUMS! Åhlander och Emil kom över senare och snackade lite.

Lördag
Träning hela dagen. Simning och gymmet! Dessutom åkte vi till krokom och delade ut flyers. Det kanske inte var det roligaste man kunde göra men vilken tur att man var med härliga vänner. På gymmet efteråt så körde vi järnet. Towa och jag kan verkligen köra skiten ur varandra! Efter några timmar träning blev det en dusch och sen iväg för middag med Nea, Fia och Anna. Härlig middag med prat och melodifestivalen. Sen tog jag och Anna taxi till Frösön för fest med de bästa. Så himla roligt att träffa alla ettorna igen, Emma, Carro, Jerra, Bill & Bull, Markus, Robert, Sophie och några nya ansikten. De är mer än grymma! GALET, jag har saknat er galet mycket! Kvällen fortsatte sedan på Olearys, jag tackar för en grym kväll som jag sent kommer glömma! 

Söndag
Myssöndag med Nea, pannkakor och chokladbollar framför skidskytte. Därefter till Östbergsbadet för att kolla på SUMSIM, däremot blev det lite fel med dörren så fick stå därute en stund. Sorry Marcus att jag vart sur på dig, men du kollade ju inte mobilen. Men sen vart det bara massa skratt. Efter träningen åkte vi hem till "Mamma SUMSIM" för tacokväll med simmarna och Henrik och Marcus! Just ja, jag har inte berättat att Henrik skaffat sig blodförgiftning efter att ha klippt bort en böld på foten. Jo jag vet, inte världens smartaste grej asså! Men tillbaka till kvällen, jag har nog inte skrattat så mycket på jag vet inte hur länge. Beckman, Susanne, Johanna, Therese, Elsa, Hilda, Ellen, Paula, Marcus och Henrik. En galen grupp inklusive mig på sidan om. Jätte god mat, även fast jag knappt åt nåt (skrattade för mycket). Sen Singstar hela kvällen, grymt roligt! Men jag måste vara ärliga att säga att Henrik och Marcus behöver öva lite på att sjunga. Jag fick en tidig alla <3s dag gåva av Johanna, jätte god muffins som hon gjort! TACK allihoppa för en grym kväll och som ni kanske märkte så finns jag fortfarande kvar och kommer att hälsa på!

Måndag
Alla <3s dag! Vaknade upp klockan 6 för att åka till träningen men den tanken var bara att kasta ut genom fönstret. Magsjuka!! JAG ÄLSKAR ALLA <3s DAG, HATA DEN JÄVLA DAGEN!!! Mådde i allafall bättre mot kvällen och kunde dricka Coca cola och blåbärssoppa. Tur att man hade gullet Nea som extra mamma.

Tisdag
Mådde mycket bättre och tog mig ut i kylan. Umgicks med vänner och kvällen spenderades med Åhlander, Mukkis, Sanna och Nea på Pause och Solo! Hur mysigt som helst men herregud det var ju med brudarna ;)

Onsdag
Sista dagen i Östersund, mysigt! En lång skrattstund med Emma & Carro (andas)... HAHA! Avslutade med liten förfest och sen lasagne alla Bolagnese med brudarna innan det var dags för att gå till tåget. En sista promenad med Marcus och sen var det härlig tågresa på 11timmar.

TACK FÖR NÅGRA GRYMMA DAGAR I ÖSTERSUND!

Nu gäller det att sätta igång med pluggandet! Jag har varit hemma sen 9. Jag har städat, handlat, sovit och latat mig! Inte ens kollat på de uppgifter jag måste göra, ge mig disiplin!!!!!!

Ha det gött och kom ihåg... (andas)
Här kan man va!!!

WWMD

Solen sken, sovmorgon och träningsvärk!
MEN FY FAN VA KALLT!

Clavicula, Facies sternalis/acromialis, Sternum, Manubrium sterni, Processus xiphoideus, Extremitas sternalis/acromialis, Acromion, Processus coracoideus, Spina scapulae, Fossa supraspinata/infraspinata/subspinata, Angulus superior/inferior, Margo medialis/lateralis, Cavitas glenoidale, Caput humeri, Collum anatomicum, Collum chirurgicum, Sulcus intertuberculum, Tuberculum majoris/minoris, Crista tuberculi majoris/minoris, Humerus, Tuberositae deltoidea, Sulcus nervi radialis, Sulcus nervi ulnaris, Epicondylis medialis/lateralis, Fossa olecrani, Trochlea, Capitulum humeri.

Skulderblad och överarmens skelettdelar! Dessa har blivit inmattade idag! Håller på nu med underarmen.

Ulna, Olecranon, Processus coronoideus, Tuberositae ulnae, Processus styloideus ulnae, Radius, Caput radii, Circumferentia articularis, Collum radii, Tuberosias radii, Processus styloideus radii.

Yes nu kan jag sova!
Här kan man va!

Osynlighet

Asså hur coolt hade det inte varit om man var osynlig!
Antingen får jag skaffa osynlighetsfärg eller sno Harry Potters mantel.

För då kan man säga att man är här men man egentligen är där. Eller så är man där och säger att man är där men ingen tror på en och så skrämmer man skiten ur dom! Mohaha, jag har en plan!

Asså jag pluggar alldeles för lite för mitt eget bästa! Jag vet inte hur jag kom in på osynlighet, tror det var något jag o Marcus diskuterade igår.

Imorgon kommer jag ha så ont i mina armar, körde bodypump idag. Det var länge sen sist, så hoppas på mycket träningsvärk imorgon. Det kommer nog kännas i m. bicepts och tricepts brachii, m. rhomboideus major och förhoppningsvis i m. rectus abdominis. Det kommer säkert kännas på nåt mer ställe, så efter föreläsningarna blir det att träna bort träningsvärken.

Nu har jag inge mer att informera om, livet leker! Imorgon föreläsningar och träning, kanske en sväng till badhuset? Who knows?! Om det är fint väder kanske man dammar av kameran, saknar bilder från Luleå faktiskt!

Här kan man va!

Här kan man va!

Att vara eller inte vara... HÄR! Det e frågan...
Vi e bäst, ingen har sån humor som oss!

Helgen är över, men livet har kommit in på rätt spår. Myskväll med klassen, fest med klassen och återhämtningsdag med glass och tvättning. En grymt bra helg och trivs allt mer här uppe i Sverige.


Klassfest hos Lina & Eli, grym bål, skrattanfall med Ida, STUK och dans hela natten! Och ja, det blev såklart en shot Jäger inne på STUK. Trodde ni jag skulle klara mig utan? :) Jag får tacka SJUKGYMNASTERNA för en grym kväll alltså, sjukt härliga människor!
 


Söndagen bestod av sovmorgon, tvättning och glass! Var lite orolig över tvätten där ett tag, men jag är ganska grym så det löste sig tillslut. Okej kanske inte var min förtjänst utan mammas, men det var ju jag som ringde henne och tryckte på de knapparna som hon sa. Så lite grym är jag! Sen har jag bara suttit framför datorn och tvn. Det är riktigt RIKTIGT illa!

Jag längtar nästan till att föreläsningarna denna vecka. Jag pluggar ingenting på helgen, inte okej! Så imorgon tror jag vi börjar 13.00 så blir att sätta sig i skolan klockan 10 för att vara lite duktig. Efter föreläsningarna ett långt pass på gymmet! Jag har fortfarande mitt mål i huvudet, Josefin Hjelte vet vad jag menar. 10chins innan Vansbrosimmet i Juli! Ja jag vet, lite orealistiskt men det måste ju vara utmanande!!

Till er där ute som undrar hur det är med mig:
Jag trivs nästan som fisken i vattnet, saknas lite vatten men det kommer snart, det regnar ju ganska ofta i Sverige!


Dessutom måste jag sätta in ett citat av Marcus Nyberg
-"Att vara här, är som att vara där, om där vore här. Men om där vore här så vore det inte där, utan här. Därför kan man aldrig vara där, men istället alltid vara här. Det är dock bara jag som kan vara här. Alla andra, får hålla sig där! Glöm aldrig att det är såhär, och att här kan man va!"

I en klass för sig! Galet, grymt och sjukt bra!!



Här kan man va!


Sjukgymnasterna

Träningsvärk, bland det bästa jag vet!
M. pectoralis major, M. serratus anterior, M. obliquus externus abdominis och M. tricepts brachii.

Äntligen fredag, myskväll med klasskamraterna hos Malin. Tacos, glass och härliga människor. Imorgon blir det klassfest, all in! Första festen i Luleå, vi får väl se hur den slutar.

Saker jag ska hinna med i helgen
- Gymma
- Hitta tvättstugan
- Tvätta
- Lära mig bålens skelett och muskler
- Städa
- Laga ett antal matlådor

Trivs allt mer här uppe i norr. Seperationsångesten börjar försvinna något. Sjukgymnast programmet är precis vad jag vill läsa. En aningen mycke nu, men det är så intressant så det gör mig inget. Klassen verar grymt rolig, många skratt ikväll! Men saknar så klart Östersund, men ja... något besök ska jag väl hinna med innan sommarn.

Godnatt och söv gött!
Här kan man va! :) Eller hur Marcus?

Handen

She Likes To Play
Try To Catch Her!
os Scaphoideum, os Lunatum, os Triquetrum, os Pisiforme
os Trapezium, os Trapexoideum, os Capitatum, os Hamatum!

Handen är väldigt fasinerande!

Carpe Diem, är det latin?

Talus, os naviculare, os cuboideus, os cuneiforme mediale, os cuneiforme laterale, os cuneiforme intermedium, os calcaneus, metatarsale, phalanx proximalis, phalanx media, phalanx distalis, hallux.
Latin är mitt språk, detta är bara fotens ben. Tänk er hela kroppen topp till tå, skelett, muskler, leder och viss ligament, artärer, vener och nerver. Påminn mig varför jag gör det här!

Nej det är faktiskt riktigt roligt, jag har bara ite svårt att komma ihåg dom och uttala dom. Jag har haft en dag från 8.15 till 16.15 idag, där vi har haft nervsystemet och anatomi. Härlig blandning! Känner att jag har stor hjälp av mina tidigare kurser. Imorgon väntar en likadan dag, 8.15-11.45 nervsystemet med Rolf och sen 13.00-16.15 anatomi med Ulrik.

Jag vill också bara skriva att Marcus är en underbar person som jag alltid kan prata med oavsett vad. Du är en härlig människa, svårt att beskriva men... Du är grym! Haha, här kan man va! ;)

Godnatt och Ha det gött!

RSS 2.0