Sim-VM

God morgon!
Har inte mått så bra idag :(
Vilken trevlig dag det var med Lovisa, Elin och Josefin igår.

Igår
Dagen började med sim-VM på teve, Stefan Nystrand såg riktigt bra ut i försöken på 100m frisim. Lite oroväckande var det att han inte höll distansen ut. Men som sagt han är ingen morgon människa. Jag gillar honom, han är aldrig riktigt nöjd. Fast man ska väl inte vara nöjd för ett hyfsat lopp och jag tror han verkligen kommer att få det perfekta loppet och slå alla.

Vid halv 4 tiden åkte jag ner till Lovisa. Vi tog en promenad och prata om Tyskland och Östersund, herregud, det är så sjukt att vi kommer kanske inte ses på ett tag. Efter promenaden så tog Lovisa fram sin radiostyrda bil som hon ville testa fast hade inte rätt batterier. Haha, hon har alltid någonting för sig. Sen kom Elin och vi titta på lite bilder från studenten. Det är så konstigt, det känns som det inte var så länge sedan. Sen drog vi ut till Skärgården och tog oss en glass. Jag trodde vi skulle träffa Oskar men han verkade inte jobba då tyvärr. Efter en stund där ute kom Elin på att hon skulle mata hästarna, så vi åkte hem till dom. Jag blev väldigt sugen på att hoppa i Elins pool, men det blev inte så. Elin fixade käk till hästarna och gjorde några andra saker som vi inte ska ta upp offentligt ;)  Sen åkte vi hem till Elins mamma där vi kolla på student/bal videon medan vi vänta på att Josefin skulle sluta jobba. Men klockan 9  var hon äntligen klar och hämtade oss. Vi åkte till Charlies och åt pizza. Riktigt trevligt, vi blev typ utslängda 22.20. De stängde visst 22.00. Vi drog då till Handlaren och hyrde en värdelös film. Lovisa somna och jag, Elin och Josefin satt och skratta åt hur dålig den var. När Lovisa vaknat då filmen slutat blev vi hem skjutsade av Josefin. Jag somnade nästan direkt jag kom hem 1.15.

Idag
Idag vakna jag med en fruktansvärd huvudvärk, så det blev att titta på sim-VM i sängen. Joline Höstmans simning på 200m bröstsim imponerade och tog sig ganska lätt till semifinal. Ser fram emot kvällspasset. Josefin Lillhage och Gabriella Fagundez tog sig inte vidare till semifinal på 100 frisim, liten besvikelse tycker jag. Jag tog mig en promenad och sen en liten cykel tur efter simningen. Sen blev det också ett sim pass med Mickan. Haha, vi simma inte mycket men ganska skönt att bara vara i vattnet. Regn kom det sen, mycket av det också! Perfekt inför vår kräftskiva med grannarna, var bara där en liten stund gick sen hem för att kolla på kvällspasset. Joline Höstman gör ett enormt bra lopp där hon gick ut hårt och det höll nästan hela vägen. Hon tog sig till final på 4:de bästa tid. RIKTIGT BRA! Sen var det Stefans tur, en magiskt lopp tills det var 15 meter kvar. Han hade brons platsen fram till 4 meter kvar men en dålig målgång gjorde att han åkte ner till en 6:e plats. VÄLDIGT SYND, ville verkligen att han skulle lyckas men han är där uppe och tampas med dom stora grabbarna nu!

Nu ska jag gå och lägga mig, ha det gött!

Sim-VM

God morgon!

Nu sitter jag och äter frukost framför teven och kollar på försökerna på sim-VM.

Igår var ingen svensk dag, Sarah Sjöström och Gabriella Fagundez blev utslagna redan i försökena på 200m frisim. Simon Sjödin gjorde däremot en riktigt bra sträcka på 200m fjärilsim. Tyvärr räckte det inte till semifinal, men jag känner på mig att han kommer gå långt! En höjdpunkt igår tycker jag 200m frisims finalen där Michael Phelps blev slagen av Paul Biedermann. Jag sa det redan innan att Paul skulle vinna och det gjorde han.


Hittils idag har bara Magdalena Kuras simmat 50 ryggsim. Det var ingen hit, men personligt rekord vilket är bra. För tillfället är det försök på 100m frisim. Här har vi Stefan Nystrand och Petter Stymne, äntligen är det dags för Nystrand!!!

Sen har vi också 200m fjärilsim med två svenska deltagare.

Nu ska jag gå och kolla, Ha det gött!

Sim-VM

God morgon!

Vilken härlig dag, förutom vädret!

Idag
Dagen började med simförsök på morgon. Joline Höstman tog sig vidare till en semifinal på 100m bröstsim, fast simningen såg stressad och jobbig ut. Rebecca Ejdervik tog sig inte vidare men satte personligt rekord. Men man längtade bara till kvällen då Sarah Sjöström skulle simma final på 100m fjärilsim.
Mästerskapsrekord i försöken, Världsrekord i semifinalen och
GULD & NYTT VÄRLDSREKORD I FINALEN!

Det är så härligt att denna 15 åring kommer och sopar banan med konkurrenterna. Visst finalen var jämnare men när jag satt där i fåtöljen så kände jag på mig att hon skulle ta dom på sista längden.
UNDERBART, HEJA SVERIGE!


Allt snack om baddräkterna börjar bli lite tjatigt, det verkar som varje världsrekord beror på dräkterna. Men det är faktiskt så att dräkterna simmar inte utan det är simmarna. Det känns som att de inte riktigt har världsrekordena utan dräkterna har dom. Haha, det är nästan som man kan säga att man doppat dräkterna och alla borde diskas som har dom. Nej, men det är simmarnas förtjänster att det går så bra. Vill bara inte att simmarna ska glömmas bort!

Imorse bestämde sig jag & mamma att åka till IKEA för att shoppa möbler och andra nödvändigheter till min studentlägenhet i Östersund. Det var riktigt roligt och jag börjar faktiskt längta tills jag ska åka upp den 21 augusti! Tyvärr så kostar detta pengar, så 2500kronor gick upp i rök!

När jag kom hem blev det att ta bilen ner till badhuset för att gymma med Cassandra. Jag har faktiskt inte sett henne sen.... nu ska vi se här... nästan sen balen i början av juni. Riktigt hemskt att det inte blivit mer! Men vi hade en trevlig träning så det blir även imorgon klockan halv 10.

Imorgon
Imorgon blir det även att kolla på Sarah Sjöström IGEN, när hon ska simma 200m frisim. Jag längtar till att se hur hennes frisim ser ut. Om hon är i lika bra form på frisimmet som fjärilsimmet kommer det gå riktigt bra! Jag längtar också till att få se Stefan Nystrand på 50 och 100m frisim. Jag vill se att herrarna också ska visar lika bra form som damerna.
Imorgon blir det också att städa garderoben och börja fixa i ordning inför flytten. Lite tidigt kanske, men jag vill ha med det nödvändigaste!

Men nu ska jag gå och sova.
 Ha det gött och sov gott!

Sim-VM

God morgon!
Idag startar sim-VM i Rom och Sverige startar bra.

Förste svensk i vattnet, Sarah Sjöström, på 100m fjärilsim. Det kunde inte starta bättre, nytt svenskt rekord/mästerskapsrekord och bara 15 hundradelar till världsrekordet. Hon var alltså snabbast i försöken men Marleen Veldhuis sparade på krafterna. Sjöström efter loppet "Jag kunde simmat 25 meter till". Men allt kan hända och hon är bara 15 år. Semifinalen går i kväll så det blir att sitta framför teven.

Gabriella Fagundez simmade också 100m fjärilsim men det gick inte så bra, drygt en sekund över sitt personliga rekord. Inget mer att säga om den insatsen, men man sak veta att hennes bästa simsätt är frisim inte fjärilsim.

Näste svensk var Stina Gardell 19år, VM debutt, på 200m medley. Hon satte personligt rekord med ca 2 sekunder och var endast 5 hundradelar från semifinal plats. Väldigt tråkigt för jag tror hon skulle gjort ett bättre lopp i semifinalen och hon skulle få känna på bassängen mer. Men ett bra lopp, tyvärr hade hon inte hundradelarna med sig. 

Om ca 1 timme ska lagkapperna sätta igång. Sverige har ett damlag och ett herrlag.
Damlaget
1. Therese Alshammar
2. Josefin Lillhage
3. Sarah Sjöström
4. Gabriella Fagundez

Herrlaget
1. Stefan Nystrand
2. Lars Frölander
3. Simon Sjödin
4. Petter Stymne

Jag hoppas verkligen att båda lagen kan ta sig till finalerna, damerna har större chans än herrarna. Det skulle vara väldigt skönt för svensk simning ifall de klarar det.

Nu måste jag gå och kolla mera.
Ha det gött!

Frykendansen

Här kommer några bilder från Frykendansen i Onsdags!




Scotts uppträdde och Sofia lärde mig att dansa bugg :)


Måns Zelmerlöv, enormt bra!


Jag fick ganska bra bilder fast jag stod långt bak.





Tack för en rolig kväll, Sofia <3

sommar

God morgon!



Idag kom jag hem från min mini-semester, har varit skönt!


En kortsammanfattning
Bil, Polkagrisar och lugn & ro.


Idag fick jag också bekräftat att jag fått lägenhet i Östersund, så jag & mamma ska åka upp 21 augusti för att fixa i ordning lite. På min födelsedag. Längtar faktiskt tills det är dags, men det är mycket att göra tills dess.


Nu väntar jag på Sofia som ska komma och hämta mig för vi ska dra till Sunne.

Ha det gött, god natt!

Biltur

God morgon!
Jag håller på att planera en biltur på 4 dagar, söndag till onsdag.

Imorgon startar jag och kör mot Gränna för att köpa massa polkagrisar. Så jag kör alltså runt Vättern och kollar runt Askersund, Motala, Gränna och Jönköping. Sen kör jag mot Falköping till Floby där en av mina kusiner bor och där ska jag sova en natt. På måndagen blir det att åka för en shopping tur i Borås, jag behöver lite nya kläder. Sen åker jag till en annan kusin i Lidköping och sover där en natt. På tisdagen blir det västkusten, Smögen, Fjällbacka, Grebbestad och Strömstad. Det blir att ta ett dopp. Beroende på vad klockan blir så åker jag kanske tillbaka till min kusin i Lidköping eller så sover jag någonstans i Strömstad. Vet ni något bra ställe?
Sen på onsdag blir det att köra hemåt för på Onsdag kväll ska jag och Sofia till Sunne på Fryksdalsdansen.

Så ser min biltur ut preliminärt, min mini-semester. De flesta fattar inte varför jag gör den, utan frågar "Ska du åka själv? Va tråkigt!" Men det ska bli skönt att få åka precis vart man vill och så kan jag sova hos mina kusiner vilket blir billigare :)

Detta är min semester innan det blir att förbereda inför skolstarten 31 augusti. Jag måste hitta en lägenhet och fixa lite små grejer.


25 juli
är det Ferlindoppet i Filipstad.



31 juli ska Annette preliminärt föda barn, men det vet man aldrig!
Kanske från den 10 aug till 13 aug kanske vi åker till Stockholm för att se Otto.



6-9 augusti ska jag till Mariestad på träningsläger som tränare med Hanna, kommer kännas konstigt att inte vara simmare men det blir nog några längder även för mig! Roligt ska det bli!



16 eller 17 augusti ska jag & mamma till Östersund för att kolla lägenheten som jag köar för.
Sen 24 augusti ska jag nog flytta upp till Östersund.



18 augusti fyller Annette år.



21 augusti fyller jag 19 år!



Detta är lite av det som återstår av mitt sommarlov!
Jag ska åka till Göteborg till Liseberg med någon också, det är ett måste!

Nu ska jag gå och städa rummet, ha det gött!

Vansbrosimmet

God morgon!
Nu har jag både ork och tid för att skriva om den regninga helgen i Vansbro.

Fredag

På fredag morgon kom mamma in till mig klockan 7.00, halv 8 har vi lämnat staden och var påväg till Vansbro. En molnig dag och lite regn. När vi kom dit åkte vi med våra grejer till skolan vi skulle sova på, precis som en vanlig tävling. Efter lite mat var det tekniskt möte och sen var det bara att vänta och fokusera i drygt en timme innan det var dags för att byta om och hoppa i vattnet. OH MY GOD, jag fryser ihjäl. Jag trodde jag skulle ge upp, händer och fötter höll på att ramla av, och detta är bara efter typ 5 minuter och jag skulle simma 5km. Men jag ger inte upp i första taget, så det var bara att simma. Starten gick inte så bra, jag är inte en sprinter och jag måste träna på det. Jag hade som mål att följa en som jag simmat mot förut. Det var lite komiskt för att vi log alldeles för nära det första varvet. Jag får ursäkta för min dåliga hållning av kurs så jag körde in i dig flera gånger.
Första varvet var jobbigt och tankarna var inte positiva.
Andra varvet gjorde jag ett stor fel genom att jag missbedömde avståndet till ena bojen. Jag simmade ca 200meter längre ut och det var mycket jobbigare än om jag hållt mig där jag skulle varit.
Tredje varvet började de bli riktigt jobbigt, speciellt i min vänstra axel men jag börjar se ljuset i tunneln. Dessutom ligger jag nu själv, två killar och en tjej hade simmat ifrån mig efter mitt misstag på varv två.
Fjärde varvet kommer jag inte ihåg någonting.
När jag skulle börja på femte varvet var det snart slut. Det ända jag tänkte på var, 800m kvar, 500m kvar, 400m kvar, 300m kvar, 200m kvar, 100m kvar, 25m kvar.
Som sagt det var inte den roligare resan men pga att jag inte tränat lika bra som i fjol så är jag ganska nöjd. 1,16,01 blev tiden, bättre än förra året så ganska nöjd. Resten av dagen bestod av massage, mat och sömn.

Dessutom testade Anna sin nya våtdräkt, riktigt snygg blev hon.



Lördag
En lugn dag, ingenting att simma. jag är glad för det för jag hade så ont i axlar och rygg så det blev massage för att förhoppningsvis jag skulle känna mig bättre inför Vansbrosimmet. Mamma och jag gick lite på stan och jag hittade  två par byxor, WOW. Ett par enkla och underbara puma byxor och ett par löparbyxor precis vad jag letade efter. Klockan 11 startade tjejsimmet där Anna Värn skulle simma, riktigt duktig var hon.
Sen bjöd jag mamma på lunch och sen drog vi oss till skolan för jag var alldeles utmattad. Efter en härlig stund av sömn sms:a Anna och vi gick på en promenad från starten på Vansbrosimmet till andra bron.



  
Det blev en koll på vart den bästa vägen gick och lite tekniksnack. Haha, en riktigt rolig promenad blev det. Mamma och jag åt på resturang och köpte sen lite godis, man måste kunna unna sig någonting :)

Söndag



En lugn morgon, åt en lätt frukost och packade bilen för att vi skulle vara klara. Klockan 10 mötte vi Anna påväg till starten på 3km. När vi gick där försvann nervositeten som jag känt hela morgonen. Vattnet var inte varmare idag, det hade regnat ungefär 40mm på morgonen så det var kallare och strömmen var hårdare. Men som sagt det var likadant för alla så det var bara att bita ihop. Jag fick en värdelös start förlorade kanske 1-2min, pga min dåliga snabbhet och allt folk, jag hade en kille framför mig och en på vardera sida om mig. Jag försökte simma förbi dom men de trängde in mig. Jag tror det var i en kilometer som jag låg där mellan dom. Jag kom aldrig in i min teknik och det gjorde mig bara frustrerad. Jag sa innan att Anna och jag skulle vara på samma ställe, för vi simmar ganska lika i fart och efter ca 1600m såg jag Anna framför mig. Jag visste att kommer jag inte förbi innan vi sväger in på sista kilometern kommer jag aldrig om. Tyvärr kom jag aldrig om och två killar gjorde det inte lättare heller och de fortsatte ända in i målet där jag simmade om dom. Tiden blev 37.00, 36 sekunder efter Anna Värn. Mycket bra simmat Anna, nästa år slår jag dig! Jag var väldigt besviken pga. att jag vet att jag kunde simmat fortare. Men min vänstra axel och halv bra träning är orsaken. Men skulle man vara nöjd men halv bra lopp kommer man aldrig utvecklas. Det kanske går bättre nästa år, om jag kan simma i Östersund.


Christer Pertun och min & Annas förberedelser.


WE ARE READY!



Antagningsbesked 1
I fredags fick jag ett sms av Lovisa: Hej och lycka till i regnet! Förresten ett första antagningsbesked har kommit idag!
Jag som väntat på det, kan inte kolla för att jag var i Vansbro. Men nu har jag kollat det om tyvärr blev det inte sjukgymnast den här gången. Jag kom in i Östersund på ett idrottsvetenskapligt program. Jag tror det kan bli kul, man kan bli idrottspedagog m.m. Jag vill i alla fall testa, känner för att plugga. Jag får inte tag på något jobb vilket gör det svårt så plugg blir det för mig. Om ni ska till Östersund hälsa på mig :) 

Resor
Jag vill åka utomlands, jag och Sofia har tänkt att åka iväg den 13 augusti. Jag säger bara JA, men på samma gång NEJ. Jag behöver alla pengar till studierna, men jag vill göra något roligt också. Alla resor är så dyra nu, inte änns sista minuten är billig :( USCH JAG HATAR DET HÄR!

God natt, ha det gött!

nervös

God morgon!

Snart dags, bara en natt kvar tills vi åker till Vansbro.
Det känns bra att det äntligen är här nu. Jag vet inte om jag är lika vältränad som förra året men i år ska jag väl inte drabbas av magsjuka. Så det tar ut varandra, men vi får se.

Nu ska jag gå och äta jordgubbar, jag kommer med uppdatering efter helgen.

Håll en tumme och ha det gött!

P.S skriver god morgon jämt, så ni inte tror jag är helt väck!

1 dag kvar.........

God morgon

Nu sitter jag i min säng och skriver på min nya dator som jag fick i student present av mor och far. Den är riktigt härlig, mindre än en vanlig bärbar dator. Den är jätte lätt att ta med sig och väger ingenting.

Jag hann göra så himla mycket igår, jag gick upp klockan 9 för att jag skulle på massage klockan 10. Han var inte lika hård hänt som han brukar vara så det känns mycket bättre i axlar och armar. När jag kom hem satt jag vid datorn en stund men som sagt tråkigt så jag gick ner i källaren och såg två filmer. I källarnen är det mycket svallare och lugnare. Sen skicka Anna Värn ett sms och hon ville följa med ut och simma utomhus idag. Så tillbringade resten av dagen med henne, vi pratade om Vansbro och skratta åt allt möjligt. Sen blev det att visa henne Kristinehamn, WOW, tog 5 minuter. Centrum, en gågata; nya arenan och nya badhuset. Hon är liksom simmare, så besatt är jag inte av badhus faktiskt.


Hon säger alltid något kul, här är ett exempel.

- Hur mycket dyrt var de?


Sen blev det att simma ute i Värnanäs för sista gången för i sommar kanske. Jag och Anna var där i god tid så vi gick ut till vattnet och tog lite kort. Vissa kort fick man verkligen slita för, eller rättare sagt lida för. Hoppas skorna klarar sig, Anna

En kall simtur blev det utom våtdräkt och sjögräs överallt.  Haha, sen blev det mer prat om Vansbrosimmet. Vi nu bestämt hur vi ska gå i mål och allting. Sen kom hennes mamma och hämtade henne. Som sagt Fredag till Söndag kommer bli så roligt!

Som sagt nu är det bara 1 dag kvar, jag börjar verkligen bli nervös. Men man måste vara nervös annars kan man inte tagga ordentligt. Jag behöver dessutom musik som jag kan lyssna på innan starten, kan ni skicka?

Idag blir det bara att tagga, slappa och äta pasta :) Jag har faktiskt ingenting att göra så det blir nog bara gå och vänta på att jag ska gå och sova, HAHA.

Nu ska jag gå och göra någonting vettigt.  
Ha det gött och håll en tumme för mig i helgen!


6 dagar kvar....

6 DAGAR KVAR TILL LÅNGLOPPS-SM, 5KM


GOD MORGON!
Nu har det regnat lite grann i två dagar.


Fredag
Jag simmade ute i skymningen med Christer, vi blev tvungna att gå upp lite tidigare för blixt och dunder kom till Kristinehamn. När vi bytt om och börjat cykla åt olika håll, jag åkte åt fel håll. REGNET ÖSTE NER! Tänkte stanna en stund under ett träd eller något men lite regnar skadar ju inte. När jag kom hem var jag genomblött, men det var så skönt att cykla i regnet med hörlurar i öronen med Markus Kronegård - Jag är en vampyr. Underbart! Blixt och dunder fortsatte till kvällen men som tur var kunde man se på tv klockan 21.00 då det blev glass och jordgubbar till Smallville.


Lördag
Mamma kom hem idag, nya puma parfymen: urban motion HELT UNDERBAR och lite godis fick lilla jag. Jag har mest suttit framför datorn idag, en riktigt slappar dag. Det är skönt det med!


Nu ska jag gå och sova.
GOD NATT!


en vecka kvar, hjälp

GOD MORGON!
Nu är det helg igen, men känner mig inte så party sugen. Bara 7 dagar kvar till JSM/SM 5km och 9 dagar kvar till Vansbrosimmet. Detta vecka har gått fram och tillbaka om jag säger så.


Måndag
Simning ute i Värnanäs med Christer. Jag börjar få ont i axlarna av all träning så det blev en sväng till massage Lars på badhuset. Jag skrek efter bara en minut inne hos honom, men det blev bättre och ska dit igen på Fredag.

Tisdag
Idag blev det bara massa vatten, klockan 9 började jag och Christer simma ute vid Värnanäs. Vi simmade in till jutviken och tillbaka, det blev kanske 2,5km. Sen åkte jag, pappa, Olivia och Linus ut till Gottbol. När vi kom hem fick jag skynda mig att äta och fixa i ordning min väska för jag & Christian skulle åka till Karlskoga för ett träningspass där. På vägen plocka vi upp Annika. Jag & Anna Värn simmade utomhus, runt udden vid badhuset. Vi var väldigt duktiga, men allt förstördes när vi kom upp när någon hade snott min kamera. Väldigt otrevligt!

Onsdag
En slapp dag, simmade med Christer i Värnanäs.

Torsdag
Idag blev det ingen simning, jag måste få lite lugnt också. Så jag åkte ut till min bror och Cattis till deras stuga, riktigt fin var den! Det blev att stanna där i några timmar, men tyvärr blev jag tvungen att åka för att köpa zon på apoteket. Jag vaknade i morse med att hälsenan gjorde jätte ont, trodde faktiskt att den var inflammerad. När jag kom hem gick jag & pappa för att bada lite i poolen, väldigt skönt 30grader.

Fredag
Jag vaknade utan att ha ont i hälsenan, vilken tur! Jag var väldigt orolig igår. Idag gick jag upp lite tidigare för att jag skulle hinna cykla ner till badhuset för massage igen. Kommer ha ont efteråt, men blir det bra till Vansbrosimmet är jag nöjd! Sen vid två tiden ska jag simma med Christer ute vid Skymningen, får se hur det kommer gå :)

Nu måste jag gå, ha det gött i värmen.

RSS 2.0