Imorgon flyttar jag

"Tror gör man i kyrkan. Men tron på dig själv finns alltid hos dig om du tillåter det!"
Ibland så får jag till det!

Håller på att packa, försöker få ner mitt liv i två resväskor och en mindre väska. Tsssss, som om det skulle gå! Imorgon flyttar jag till Vänortsvägen, det ska bli riktigt nice!

Godnattpuss

tentaröj

Tentaröj med sjukgymnasterna!
Grym förfest, härliga människor, grym fest, dansa hela kvällen, många skratt och grym efterfest!

Kom hem 7.45 efter att ha varit på efterfest hos Lina.
Jag, Lina och Marcus somnade i hennes soffa. Den soffan är awesome!
Tack för en grym kväll!



Imorgon börjar livet igen, ny vecka och ny kurs. Hoppas att få tentaresultatet till veckan, skulle vara skönt att veta hur det gick. Nu ska jag redigera lite bilder!


Längtar till sommarn!

Ha det gött!

tentaperiod 1

Narkoman, beroende, kalla det vad du vill.
Jag älskart!

Tentaperiod 1 avklarad! På lördag är det tentaröj, vad det nån som sa all in?!

Idag har jag varit helt ledig från pluggandet, rättare sagt hela helgen. Två nya kurser börjar till veckan, så i helgen tänkte jag träna, festa och ta lite kort. Saknar att fotografera men jag har inte haft tid, konstigt!

Igår blev det simning efter etiktentan, 6000m faktiskt. Sen blev det en kväll med tvätten, inte kul, men behövligt! Idag tog jag sovmorgon innan jag drog till gymmet för ett benpass. Därefter blev det en stund på Stadium för att köpa ett par nya löparskor. 1499kr eller 899kr?! Grå/gröna eller Vit/lilarosa?! Det fick bli det billigare och de rosa och pappa var världens gulligaste som hjälpte mig lite. Sen hem för lite lunch innan det var dags att dra till badet för ett litet pass hade jag tänkt mig. Men det blev 6000m och 2,5 timme simning. Jag simmade 4000m själv innan simklubben kom och då var det syra, 4*100m @10
(1.13.7; 1.13.4; 1.13.7; 1.14.1)
Helt okej tider, men det finns mer att ge!

Imorgon blir det ett hårt pass på gymmet, löpning och kettlebells kanske. Sen om det är fint väder fotografera lite för att sen göra sig i ordning för tentaröj! Vi får se var kvällen leder men söndag är återhämtningsdag så ingen träning, eller?!

Här kan man va! Eller?!

Jag längtar till april. 1 april, och detta är inget skämt, flyttar jag till egen lägenhet på Vänortsvägen på Porsön. Det ska bli så skönt att inte dela lägenhet, LÄNGTAR! 16 april kommer jag hem till Östersund för lite "påsklov", ska bo hos Emma. Det blir nog en del simning med tanke på att NM är i början av Maj. Men blir att umgås med udnerbara människor. 21 april kommer mamma upp och vi far vidare till Storuman. Där blir det en par dagar av att träffa släkten och fira påsk, precis som vanligt! Sen den 27 april börjar föreläsningarna igen. LÄNGTAR!!

Nu ska jag sova, för att vara utvilad inför träningen imorgon!
Godnattpuss 


Träning

Jag älskar att träna!

O'Neill test 4min roddmaskin
Söndag: 989m
Tisdag: 1011m

Simning
Lördag: 2000m, fokus 6*(100m f4 @1.45+100m f2 @3.00) inga tider
Måndag: 4000m , 400m: 5.40 (fart 2-2+, 27 slag/10sek)

Gym
Lördag: Löpning + Ben och rygg
Söndag: Crosstranier + Bröst, arm och axlar
Tisdag: Löpning + Ben och axlar


Resten av veckan
Onsdag
Tentaplugg och besök hos sjukgymnast
Crosstranier 30min + Kettlebells 20min + Bicepts och tricepts

Torsdag
Tenta
Streching pass
Simning 3000m

Fredag
Gym
Simning med Luleå SS

Lördag
Gym + O'Neill testet
TENTAFEST

Söndag
VILA, eller?!

Vi får väl se vad som händer, men detta är planen!

Etik

Idag när jag pluggade till tentan fick jag en uppenbarelse.
Alla tecken pekade på att jag skulle åka och träna.

Handlingen var att jag skulle åka och träna, istället för att plugga etik.

Konsekvenserna av denna handling var både positiva mot mig själv, enligt etisk egoism, och  för samhället, utilitarismen. Så ur ett handlingutiliaristiskt perspektiv gav det fler och bättre konsekvenser av att jag skulle åka och träna istället för att fortsätta plugga etik.
Även dygdetiken pekade åt detta håll. Jag besitter visdom om mig själv, jag vet att jag mår bättre av att åka och träna istället för att stanna hemma. Handlingen är då fattad av en dygdig person och reflekterar dygden hos en dygdig person, vilket gör att handlingen är rätt.
Pliktetiken säger verkligen att det var rätt handling. Vissa handlingar är förbjudna oavsett konsekvenserna."Man bör ej ta självmord", vilket inte kommer att hända om jag utför handlingen. Det är osäkert vad som skulle hända om jag inte gjorde det! Lite överdrivet kanske, men jaja.
Och enligt rättighetsteorin, är handlingen helt rätt. Jag har rätt till minsta möjliga lidande, och denna teori handlar om att vissa grundläggande rättigheter avgör hur vi bör handla. Jag följde min rättighet och drog till gymmet!

HAHA!
Humorn är... som den är... precis som vanligt för mig!
Ha det gött och Här kan man va!

tenta

Jag gillar att prata med mig själv för jag får alltid så bra svar!
"Kunde jag pluggat mer? Ja det kunde du säkert men nu gjorde du inte det." eller kanske
"Har jag pluggat på rätt saker? Förmodligen inte, men i så fall kan du nåt annat." eller kanske
"Varför gör jag det här? Öhhhhhhh, för att du vill kanske?!"

HAHA! Tentan är avklarad och jag har tagit en simtur med Therese.
Jag fixade nog tentan, jag känner mig lugn nu!

Förresten vill jag bara ursäkta mitt lilla skät om Japan och osmos. Det var lite väl långt även för mig. Men man har sån dålig humor när man pluggar 7-10 timmar varje dag i två veckor.

Nu ska jag göra mig i ordning för att dra till Eli & Lina.
Ha det gött och glöm inte Här kan man va!


Osmos

"Vad har hänt i Japan?"
"Det har skett en osmos, det är ju lägre konc. vattenmolekyler på land jämfört med havet. Detta gjorde att vattnet diffunderade till land!"
"
Är det någon slags homeostas i Japan nu då?"
"
HAHA, jag tror det! Men nu diffunderar partiklar över till andra sidan för att få homeostas mellan partiklarna! Det är lite jobbigt för att japaner och hus flyter inte lika bra som vattenmolekyler."

Humorn är på topp! Sjukgymnast humor just nu!

ARMEN

"Jag kan Pollux, Index och Digiti Minimi. HAHAHAHAHA!"
Klockren kommentar av Marcus C efter några timmar av pluggande av armen!

Idag tog jag är risk, vårjacka och converse. Haha, lätt värt det! Märks inte att jag bor så högt uppe i Sverige. Vi är påväg mot våren, men många säger att jag inte ska hoppas allt för mycket. Men man kan alltid drömma! Däremot måste jag säga att jag är stolt över mig själv för att inte halkat idag, shit va hallt det är.  
Idag har jag suttit i anatomirummet i 7 timmar, pluggat armen med Marcus! Jag tror faktiskt vi äntligen fixat det. High five för oss! Hann med ett gympass, har försökt att vila handen i ett par dagar nu. Men det blir inge bättre, så fort jag belastar handleden gör det jätte ont. Jag tror det är en inflammation i nån muskel, en extensor kanske :P Får väl ta och kolla upp det där.

Vi närmar oss den 18 mars, bara 15 dagar kvar idag! Innan dess ska jag kunna MÅNGA muskler, skelettdelar, ligament, artärer och leder + nervsystemet och cellen/vävnader. Asså shiiiiiiit! Längtar inte till denna tenta asså. Nu är i alla fall seminariet inom motorisk kontroll/utveckling/inlärning klar, nu blir det verkligen anatomirummet varje dag. Det är i alla fall tanken, och det är tanken som räknas!

Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon då det blir anatomirummet igen!
Ha det gött och glöm inte (andas)........
Här kan man va!!! 

RSS 2.0