Badhuset är mitt andra hem

God morgon. Jag har nyss vaknat och ska gå och göra mig i ordning för en ny dag i badhuset.
Jobbar som badvakt hela veckan, och under sportlovet är det så mycket barn. Jag får pengar, man får inte glömma det.

Igår hände inget speciellt, var i badhuset från 10-21. Det är inte lite det :) Badvakt i några timmar och sen blev det ett riktigt jobbigt simpass.
Passet bestod utav simning plus styrketräning. Det betyder att man kör 75m simning sen hoppar man upp på kanten gör 10 armhävningar, går utfallsteg 25m, hoppar i lilla bassängen och springer ett varv där, hoppar upp och ställer sig i plankan i 30s. Detta var ett varv, man skulle göra den 10gånger. Jag skaka inte lite efter detta. Det roliga är att det tog inte slut där. Vi fick göra 10*25m u.p.k. fart SMDM (SuperMegaDyngMax), vilket betyder att du måste simma max 25m sen hoppar du upp på kanten och hoppar snabbt i igen. Och bara för att Oskar inte gjorde sina 10, fick vi göra det en gång till!
Det var en roligt pass, det är en variation mot vad vi brukar göra.
Idag har jag en väldig träningsvärk i magen och rumpan, men det är så skönt att ha träningsvärk. Man vet att man har gjort något bra, eller rättare sagt man vet att man lever :)

Som sagt idag ska jag jobba från 12-17 och sen simma 19-21. Pengar, pengar, pengar.
Ha det gött, skriver kanske en rad eller två i kväll eller imorgon!

http://www.youtube.com/watch?v=A9rLqHBaxBg dagens låt

Grattis Daniel!

En helt ointressant söndag, inget söndagssim bara suttit framför tvn. Som Lovisa skulle sagt, OVÄRT.
Okej, dagen kanske inte var helt ovärd. Helena Nilsson fixade en brons medalj på damernas masstart i skidskytte. Så jäkla skönt att hon fixade medalj, men median pratar bara om att hon sköt bort guldet. Om man tänker så har ingen gjort något bra lopp förutom den som tar guldet. Hon tog en medajl och var inte långt ifrån silvret, bra jobbat. Herrarnas lagstaffet var en riktig flopp, MEN man måste komma ihåg att Björn Ferry gjorde väldigt bra ifrån sig med tanke på att han varit sjuk. Carl-Johan Bergman sköt ett extra skott och gjorde bäst ifrån sig av svenskarna, han bevisar att han kan. Även han har ju varit sängliggande synd bara att det inte skrivs något om det. Magnus Jonsson och Mattis Nilsson gjorde inga bra sträckor men det är bara att kämpa på. Mina föräldrar prata väldigt mycket idag om varför David Ekholm inte körde, men jag kan förstå det. Igår hade han 1bom i masstarten men han kom ändå efter Nilsson som hade 7bom, han är slutkörd.
Det skrivs att herrarna stod för ett rejält FIASKO, men landslaget drog med sig sjukdomar. Vad ska man göra? Emil-Hegle Svendsen drabbades också av sjukdom, han tog en medalj pga resten av hans lag kunde skjuta. Han skulle ha tagit medaljer sa de innan VM men det gjorde han inte individuellt. Sjukdomar förstörde vårt herrlandslag, bättre lycka nästa gång.
Men det bästa på hela dagen var när Anders Södergren äntligen fick betalt för sitt slit, silver på dubbeljakten efter Petter Northug. Han försökte flera gånger att spräcka fältet men snö och nedförsåkning stoppade hans planer, men han körde många trötta. Medan kommentatorerna klagade på hur han la upp sitt lopp så utförde han det som han hade tänkt. Ingen kan någonsin klaga på Södergren, han försöker men nästan alltid kommer han 4:a eller 5:a. SILVER är underbart, men det kanske hade kunnat vara guld som median säger. Mamma och jag har också pratat mycket om Northug, hur han lägger upp sina lopp. Jag tycker själv att han är så jäkla smart, för att han går aldrig upp och drar när han vet att kommer det till en sturt så tar han hem segern. Speciellt om det är mot Södergren, han gör det han måste göra för att vinna precis det som en tävling går ut på. Mamma däremot tycker inte att han förkännar guldet, för att han inte hjälpt till med dragningen. Att han bara läggat där bakom och smyg hållit på krafterna. Men han gör på det sätt som han vet är bäst för honom, han är ju inte dum. Södergren försöker ju dra isär fältet för att det är han bra på. Han är ingen spurtare, alltså tvärtemot Södergren.
Båda förtjänar sina medaljer men jag tror att snart tar Södergren Northug. Det finns där och på femmilen har man ingen chans, hoppas att Södergren kan hålla ända vägen! Grattis Södergren!



När jag inte suttit framför tvn har jag städat lite, skulle ha pluggat men känner inte för det! Sen klockan 18 kom min bror, Daniel och hans sambo, Cattis och deras lilla valp, Boston på middag för att min bror fyller 31 år idag :) En trevlig middag och det är kul att träffa dom, vi gör inte det så ofta längre men vi har alla mycket att göra.



Imorgon blir det badhuset nästan hela dagen. Badvakt från 10-16, sportlovsveckan, kommer bli riktigt mycket med folk. Kom förbi och håll mig sällskap vet ja :) Sen stannar jag nog kvar och äter på stan och pluggar lite innan min träning startar klockan 19 till 21 :) Såhär kommer typ min vecka se ut, jobbigt! Men men jag tjänar massa pengar!

Dagens låt Pussycats dolls - I hate this part
http://www.youtube.com/watch?v=NpbEwxP_ZJo

16 veckor kvar till studenten

Ännu en vecka avklarad, endast 16 veckor kvar till studenten. Men det är mycket att göra fram tills dess.
Nu till veckan är det sportlov. Vet inte riktigt om man kan kalla det lov.
Hemtenta i Historia, Biologi B prov, Fysik-breddning prov och Fysik-breddning inlämning de två första veckorna efter lovet. Inte det roligaste jag vet men jag får hålla i.
På sportlovet ska jag dessutom jobba som badvakt på badhuset. Skräll, nej det kan jag inte tänka mig :) Jobbar 6 timmar varje dag plus simträning, skidträning och pluggning. En fullproppad vecka!

Cassandra är nu i Egypten, så orättvisst. Hon är vid värmen och här häver det ned med snö. Snö är inte det bästa jag vet, nu när det är på marken är det väl härligt men när det sedan blir slask och äckligt är det bara tråkigt.
Jaja, det är bara att stå ut. Hoppas hon har det bra i alla fall.

Nu ska jag gå och kolla på en film.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0