funderingar

How to get off a non-stop flight?
Självhjälp... i grupp.... hur fan funkar det?

Alltså jag och Marcus har diskuterat några av våra funderingar. Vi kom fram till något väldigt viktigt!
Här kan man va!


Luleå

"Här kan man va. Men man kan inte va här och där samtidigt!"
Luleå är inte Östersund, men idrottsvetenskap är inte sjukgymnastik.


Åh gud hjälp meh, vad mycket som hänt 2011, redan!! Åkte upp till Östersund den 1 januari, allting flöt på som en dans och livet var bra. Simningen, skolan och livet var i homeostas (balans). Sen får man ett samtal den 19 januari. "Vi har en plats ledig för dig på SJUKGYMNAST utbildningen i Luleå. Vi vill att du kommer fredag morgon." ?????? Jag fattade nog inte, vad som hände. Jag fick någon timma på mig att bestämma vad jag skulle göra. En pratstund med mamma, bestämde jag mig för att ta chansen. Sen kom stressen, tågbiljett, boende, min lägenhet, simningen m.m. Jag fick till på Måndag att börja, vilket var tur. Hade aldrig hunnit allt annars.

Onsdag, Torsdag, Fredrag och Lördag!
Det blev några jätte jobbiga dagar, säga hejdå till alla men också mycket roligt. Fika med SUMSIM, lunch med Louie & Nea, avskedsmiddag med Anna*2 och Linnea*2. Sista träningen med T3/Utmanarna, SUMSIM och Masters. Promenad med Marcus. Blev förkyld, så ingen egen träning men fick vara massör istället vilket var hur kul som helst. Jag har kommit fram till att jag ska ha ett yrke där man hjälper folk men kan plåga dom lite :)

Jag har fått ett minne av SUMSIM, jätte fin ram på alla simmare, plus några extra bilder. HAHA xD De har sån humor dom där små! Jag fick en kossa av Mukka, Åhlander, Nea, Sanna, Anna och Josefiiiiiiiin! Anna-Linnea "Sanna" Hjelte heter den och sitter nu på mitt nattduksbord här i Luleå.

Sista simträningen för SUMSIM kommer jag aldrig glömma, och ni ska veta att jag finns fortfarande ifall ni vill prata om vad som helst. Jag kommer att följa er via facebook och mina spioner, jag kommer hälsa på snart så kämpa på! 

Och till min härliga klass, ni har varit ett grymt stöd. Ingen kan ersätta er och när jag kommer tillbaka nästa gång kan jag lära er lite anatomi ;) Om jag säger såhär, grymt mycket intensivare än mittuniversitetets studier!! HJÄLP!


Luleå
Lördag 20.52 avgick tåget. Jag funderade faktiskt på att hoppa av innan tåget gick men behöll fokuset. Vi kom till älvsbyn där vi fick byta till buss för det var något fel såklart. Så två timmar försenade var jag i Luleå. Träffade en jätte trevlig tant på tåget och hon var jätte snäll som erbjöd mig skjuts till vandrarhemmet långt bort från centrum men också från skolan. 5km till universitetet och 3km till centrum, herregud. En timmes promenad till universitetet.
Måndag morgon registrerade mig på Luleås tekniska universitetet. 10.15 började första föreläsningen. Ny klass på ca 35 studenter, ny kurs Sjukgymnastik yrkesroll och etik. Tyckte det var rätt komiskt att min första lärare hette Werner JÄGER, med tanke på att IVP var på skiweek. Carro hade köpt min jäger! Haha, snavka om ett skratt inombords. Inte en jätte svår kurs verkar det som. Ska praktisera hos en sjukgymnast i mitten av februari. Pratade faktiskt med tre personer första dagen, lite stolt faktiskt. Bättre än i Östersund där jag inte pratade med någon! :P Hem till vandrarhemmet och sov!!
Tisdag föreläsningar hela dagen, men jag fixade ett boende. En klasskamrat skulle inte ha sitt hyra rum så hon ville hitta någon som kunde ta över hennes. Vilken jäkla tur jag hade.
På onsdag morgon höll jag på att få en skratt anfall igen. Vem tror ni jag har i nya kursen Anatomi/Fysiologi 1 med inriktning sjukgymnastik? Flugfiskaren Ulrik!! Jag hade han som gästföreläsare i Östersund. HAHA! IVP vet vad jag menar. Men kursen är grym, alla muskler och skelettdelar, ligament, artärer, leder och rörelser ska man kunna på latin. JIPPI! ;) Efter föreläsningarna flytt till nya bostaden, del i en 3a med två tjejer. Ett eget rum på ca 18kvm och del av vardagsrum och kök. Jätte trevligt!
Torsdag och fredag bestod av föreläsningar och slappa i lägenheten. Fortfarande förkyld... Men jag testa att simma idag, 3000m på en timme. Jag flyter fortfarande! Men kommer bli riktigt svårt att simma själv, så tänkte höra med simklubben här om man kan simma med dom. Men fokuset kommer ligga i skolarbetet.
Klassen verkar bra. Jag missade första veckan, introveckan, så har inte riktigt kommit in i klassen än men det kommer nog med tiden. Jag har nog pratat med de flesta, de kommer från alla möjliga ställen. Falun, Karlshammar, Stockholm, Kumla, Kiruna, Göteborg m.m. Men det blir bättre och bättre för varje dag som går.
Om man hade frågat hur det var i Måndags skulle jag svarat: "Jag skulle kunna gå hem till Östersund!". Men nu skulle jag nog svara: "Jag kommer klara det här, men har sjuk hemlängtan!".



Lite om vad som händer i mitt liv! Nu har jag bara babblat på men vet inte hur jag ska förklara det hela. Men det har gått så fort men det kommer väl sjuka in snart! Ställ någon fråga så svarar jag genom ett inlägg, vet liksom inte vad ni vill veta.

Saknar mina vänner i Östersund, ni är guld värda! Men ska försöka komma hemåt snart för att hälsa på :)
Här kan man va, så kan det va!

RSS 2.0