2012-03-25


Tentaröjjet blev inte som förväntat!
Sabbade glasögonen på något sätt och lite för full blev jag. Låg i sängen halv 11, kul liv! Jätte besviken, något irriterad på att jag inte vet hur jag gjorde. Ingen har märkt, sett eller hört och då ska ni veta att vi var kanske 20st i en liten lägenhet där den enda platsen som man inte ser något var toaletten och där var det någon så. Jag har uteslutit att jag satt mig på dom eftersom jag har sår över ögonbrynet och på kindbenet. Däremot vet jag inte hur jag kan ha ramlat utan att var öm någon annanstans och hur ingen märkt det! Inget vin för mig, ska hålla mig till cider!


Jaja, så det kan gå! Hade roligt på förförfesten i allafall och första delen av förfesten. Ett stort tack till Menel som följde mig hem! Idag har jag undersökt glasögonen och letat försäkringspapper, samt hittat mina gamla glasögon ser förjävla dåligt alltså. Därefter blev det att haft "bakismys" med Marcus, efterlängtad pizza och COLA! Sen en b-film, skönt att vila ögonen.

Imorgon börjar nästa läsperiod och jag är inte taggad för 5 öre. Jag skulle behöva 2-3 dagar till av att inte använda hjärnan. Men verkar vara en rolig kurs. Behöver bara skaffa... hmmm... 4 kursböcker. Poff där försvann pengarna! 8.15-16.15 föreläsningar och sedan blir det till stan för att se om optikern kan laga brillorna. Hoppas jag har tur och de kan göra det utan att byta bågarna, annars måste de skickas till Karlstad för att jag ska få ut det på försäkringen. SNÄLLA!

Nu är det bara 9 dagar kvar tills jag åker till Östersund. LOVELY! Ska krama ihjäl mina vänner, helt sjukt att min förra klass tar examen till sommarn! Det kunde varit jag, istället har jag 1,5år kvar. Men jag gjorde rätt val!

2012-03-24

Tentaperioden är över!
Vaknade tidigt, solen sken och jag valde att fira att det var tenta med att ta nya converse skorna till skolan. SÅ NICE!

Skriftliga tentan gick nog vägen! Jag tog mig ett glädje hopp när jag kom ut från tentasalen. Hela jag lyste upp. Jag har mått så sjukt dåligt under denna tentaperiod, lagt undan livet för några veckor! Men igår släppte allt! Jag, Menel och Elin tog bussen till stan för lunch på Waldorf, så GOTT! Jag var mätt fram till 7 på kvällen så välspenderade pengar! Josefine kom och joinade oss på shopping turen, shit mina fötter var döda! Blev inga kläder, fanns inte riktigt det jag ville ha. Däremot blev det såklart alkohol (vin, jäger, cider) LÄNGTAR TILL TENTARÖJET! Några nya grejer till lägenheten också. En mycket trevlig dag! Klockren kommentar av Åsa påvägen hem med bussen (vi pratade om att vi varit i skolan på morgonen och sen bara varit på stan): "Vad har ni gjort i skolan imorgon?" - Tenta kanske?! ;) Väl hemma blev det inte mycket, Lisa färgade mitt hår - blev awesome! Sen en sväng till Marcus för att sova till en film, haha!

Idag är det tentaröj! Ni kan inte ana hur mycket jag längtat efter denna dag! Jag har varit taggad sen i måndags efter min praktiska tenta. Däremot förstår jag inte hur jag inte kan ha kommit på vad jag ska ha på mig ikväll! Det blir att åka till kvantum för att köpa cola och mat inför morgondagens bakisdag. Sen kanske det blir en sväng på gymmet innan det blir att göra sig i ordning för tentaröj! Förfest/klassfest sen blir det stuk! Ikväll ska det dansas och leva livet!


Ha det gött, så hoppas jag att jag överlever kvällen!

Praktisk tenta

Jag har aldrig mått så dåligt inför en tenta så långt innan själva tentan. Ångest, depression, mani, m.m. Sen efter själva tentan bli så besviken för att jag kan så mycket bättre än jag visade. Jävla helvete! Men jag är GODKÄND, jag får vara nöjd med det! Nu har jag fått skriva av mig min besvikelse och kan gå vidare med livet. Jag får visa vad jag verkligen kan på praktiken i höst. Först och främst har jag skriftlig tenta på fredag som måste pluggas på. Men imorgon tar jag sovmorgon, vilar ut hjärnan och sen tar jag tag i pluggandet igen.

Jag har äntligen städat hela lägenheten, jag har längtat efter att ha det rent! Disken är diskad, miljoner av matlådor, bestick och glas. Galet hur man lägger livet åt sidan när man har tentaperiod. Jag och Marcus hade ett vad (5 mars) om att inte äta godis fram till onsdag den 21 mars, den som förlora skulle bjuda den andra på pizza. Vi klarade oss till den 12 mars, så nu är jag skyldig Marcus en pizza och han är skyldig mig en. NICE! Träningen har i alla fall gått hyfsat bra under tenta-p. Däremot fick jag ta uppehåll från torsdagen till idag. Haft grymt ont i höger axel samt vänster achillessena, kul att man pluggar sådana problem.


Jag tror det rör sig om en tendinit i axeln, däremot kan jag inte specifikt säga vilken muskel. Tror det faktiskt kan vara en bicepstendinit, detta grundar jag på i min kliniska undersökning av palpationsömhet i sulcus intertuberculi, smärtsvar i isometisk kontraktion av biceps (specifikt vid test av proximala fästet för långa bicepssenan). Vid extension och inåtrotation får jag smärta (ett eget försök av töjning av biceps). I min anamnes beskrivs smärtan som huggande i vissa rörelser, rörelsesmärta, ont i normal position, vill helst falla fram med axlarna (smärtlindring), lokaliserat anteriort samt inne i axeln, uppkom vid ett träningpass (flertalet träningspass den veckan, mycket armar och axlar!), inga tidigare problem med axlarna (möjligtvis någon överansträngning under hårda perioder inom simningen, svårt att abducerat), inga tidigare sjd eller mediciner, sjukgymnaststudent (vi har testat axlarna mycket de senaste 2 veckorna), boende i studentlägenhet ensam, sover ofta på sidan (på den axel som problemet sitter i!), på fritiden tränar jag crossfit och gym 5-7pass/vecka m.m. Det som varit annorlunda innan smärtan uppkom var att jag tränat axlar och biceps 3-4pass på raken. Smärta vid flexion axel, funktionellt test som hand motsatt axel.

--> BEHANDLING: Aktiv vila (träna sånt som inte gör ont!). När smärtan börjat avta börja med cirkulationsträning (3*2min, 2-4ggr/dag, lätt belastning, alla sorters rörelser i axeln), eventuellt tvära friktioner vid bicepssenan vid sulcus intertuberculi samt eventuell töjning av biceps ifall jag hittar en stramhet. När smärtan är borta jobba upp rotatorcuffen och m. biceps brachii genom excentriskträning.

I hälsenan tror jag också på en achillestendinit eftersom palpationsömhet på senan samt smärta att stå på tå (kontraktion av triceps surae) dessutom vid töjning av gastrocnemius smärtar. Som sagt har tränat mycket den senaste veckan med lite vila emellan, samt att de senaste dagarna har vägarna till och från skolan varit väldigt hala och man har behövt spänna hela benen. Haft tidigare problem med instabila fotleder pga. fotledsdistorsioner (har inte fått någon riktig diagnos om det blivit någon ruptur på ligamenten lateralt), vilket gör att jag har ökad rörlighet i talucruralleden. Detta gör att mina muskler fått jobba extra mycket. Träningarna har bestått mycket av explosiva hopp, benböj av alla slag och mycket koordinationsövningar där muskler runt foten fått jobba mycket. Dessutom har jag inga bra skor för underlaget.

--> BEHANDLING: Aktiv vila (försök att undvika smärta vid gång, bättre skor). När smärtan avtagit tvära friktioner och töjning av m. triceps surae. Cirkulationsträning. Efter att tendiniten försvunnit jobba med stabiliteten runt fotleden, stärk muskulatur så de klarar över mer belastning. Balansträning (3*15-30reps, låg belastning så många reps som jag klarar med god kontroll annars ger det inte den effekt som man vill ha) samt styrketräning (3*8-12reps, 70-85% av 1RM, 2-3ggr/vecka).


Kom på idag att det är två veckor kvar tills jag åker till ÖSTERSUND för 5 dagar där med de bästa <3 Alltså kan man må bättre av att få reda på det?! GE MIG APRIL!!!!!!!!! SAKNAR MINA GALET UNDERBARA VÄNNER OCH SIMMARE!



Vad har hänt sen senast.... hmmmm... en del kan jag säga!

- Blivit rödhårig.
- Börjat spela volleyboll.
- Varit på min första hockey match.
- Förmodligen simmat min sista simtävling.
- Haft namnsdag.
- Varit hos dietist.
- Blivit bättre i handleden, kan belasta nästan maximalt.
- Haft besök av Caroline.
- Fått reda på att vi har 10 veckor praktik i höst och förmodligen så kommer jag till Östersund.
- Träffat massa nya människor!

Vad kommer hända?

- Tentaperioden fortsätter...
- TENTARÖJJJJJJJJJJJ!
- Ny läsperiodbörjar...
- PÅSKLOV!
- Ny energi påvägen till att bli sjukgymnast!

Nu har jag äntligen uppdaterat så ni hänger med i svängarna! Livet leker!
FINNS DET NÅGON SOM VILL GÖRA OM MIN HEADER PÅ BLOGGEN?! Jag är värdelös på det och vill ha en mindre deprimerad bild! SNÄLLA!

 


RSS 2.0