2012-04-22

Är det karma? Varför ska mitt liv inte vara bra?
Sist då jag skadade foten var jag i min bästa form i simningen. Nu var mitt liv på sin topp, när knät inte längre ville vara med. Jag blir så jävla förbannad!

Fredagen var riktigt lyckad fram till skadan. Sovmorgon följt av en runda på stan med Erika därefter två föreläsningar och ett besök hos tandläkaren. Sedan direkt för volleyboll turnering, roligt som alltid att umgås med de människorna. Sen snabbt hem för en dusch och göra sig i ordning innan middagen på Brodies med volleybollgänget. Vi drog sedan vidare till Jonathan på förfest, som också vart väldigt lyckad! Haha! Därefter på cocktailkväll på STUK, allt var frid och fröjd. När man umgås med roliga människor är det så mycket roligare. Vi dansade och hade det bra tills jag på nåt sätt vridet knät och jag faller ihop av smärtan. Jag får tacka Joanthan som bärde bort mig från dansgolvet och alla ni andra som hjälpte mig ut från stuk och hem.
På lördagmorgon blev det taxi till vårdcentral och sunderbysjukhus, de kunde inte säga mer än att röntgen visade att det inte var någon benfraktur. Däremot blir det om några dagar en undersökning av ledband, korsband och menisk. Det är lite roligt att jag vet exakt vad de kommer göra för undersökningar. Men tillslut kom jag hem med ett par kryckor, nu har jag två par i Kristinehamn (ett par som jag skaffade i Kr-hamn och ett par som jag skaffade i Östersund) och ett par här uppe. Borde ha lärt mig att jag ska ha ett par där jag bor! Lördagen och söndagen har bestått av högläge och filmer. Har sett 15 avsnitt av olika serier och 6 filmer. Tråkig helg med tanke på att det var sjukgymnastfest i lördags.

TACK FÖR EN SJUKT KUL KVÄLL! (ett minus fanns väl för kvällen!)

Nu börjar min rehab. Har uppnått mitt första delmål: få på mig strumpan på vänster fot. Så nice! Imorgon ska jag hoppa till skolan för fyra föreläsningar, sen ska jag nog till bibblan för att renskriva lite anteckningar eller kanske ta en träningsrunda genom att hoppa hem. Det ska bli så skönt att komma ut ur lägenheten, det är bara trapporna som gör mig irriterad!
Jag har en rörelseinskränkning aktiv som passiv vid flexion och extension, samt svullnad och smärta. Muskelsvaghet i de muskler kring knät pga. smärta. Instabilitet finns det mycket av! Palpationsömhet ledspringan både medialt och lateralt. Patella är öm. Pes anserinus är svullet och ger smärta vid rörelse och palpation. Mediala kollateralaligamentets fäste och ursprung är väldigt  ömt samt där ligamentet befinenr sig. Kan ej stödja på benet, smärta uppkommer ovanför patella samt mediala delen av knät. Eftersom inga test har gjorts kan man inte säga vad det är för skada, men jag kan tänka mig att mediala kollaterala ligamentet är uttöjt men inte helt av. Tror att vridvåldet var för litet, jag hoppas verkligen det. Vi får helt enkelt se! 
Nästa mål är att kunna extendera benet helt samt flextera mer än 90 grader. Därefter kunna belasta benet vid gång runt i lägenheten och sedan till och från skolan utan kryckor. Därefter handlar det om att stabilisera knät så mycket som möjligt för att kunna spela volleyboll igen.
Jag blir så arg nu när jag inte kan träna. Jag kan inte köra volleyboll eller crossfit på några veckor. VAD FAN SKA JAG GÖRA?! Men blir träning till och från skolan nu och sen blir det rehab på gymmet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0